Evenimentul Zilei > Social > Atenție când mergeți la mare! Ce risc există să vă infectați cu Covid-19. Specialiștii au spus totul
Atenție când mergeți la mare! Ce risc există să vă infectați cu Covid-19. Specialiștii au spus totul

Atenție când mergeți la mare! Ce risc există să vă infectați cu Covid-19. Specialiștii au spus totul

Vara se apropie cu pași repezi iar cei mai mulți dintre noi au început deja să se își facă planurile de vacanță. Cei mai mulți își ridică, însă, semne de întrebare legate de posibilitatea de a se infecta cu noul coronavirus la mare. Specialiștii au spus însă ce risc există când vine vorba de nisipul de pe plajă sau de apa mării.

Specialiștii sund de părere că nu există riscul de a te infecta cu noul coronavirus dacă intri în apa mării. Potrivit raportului Consiliului Național de Cercetare din Spania , noul coronavirus, la fel ca și alte virusuri, ar fi „diluat” în apa mării. În plus, sarea din apă ar diminua, de asemenea, gradul de virulență al SARS-CoV-2.

Posibilitatea de a transmitere a noului coronavirus nu este, însă, total inexistentă Dacă în apă se află în același moment mai mulți oameni, adică dacă sunt „aglomerări de oameni” în apă, iar printre aceștia se află și purtători ai noului coronavirus, atunci trebuie să fiți atenți. Unul dintre ei ar putea strănuta sau tuși și imediat ar crește gradul de risc.

În ceea ce privește nisipul, riscul de infectare cu noul coronavirus ar fi minim, datorită combinației dintre apa sărată, razele ultraviolete și temperaturile ridicate

În România, au fost confirmate până acum 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate.