Evenimentul Zilei > International > Intențiile nebunești ale atacatorului din Noua Zeelandă. Premierul, noi detalii despre atentat. Numărul victimelor este incredibil
Intențiile nebunești ale atacatorului din Noua Zeelandă. Premierul, noi detalii despre atentat. Numărul victimelor este incredibil

Intențiile nebunești ale atacatorului din Noua Zeelandă. Premierul, noi detalii despre atentat. Numărul victimelor este incredibil

Vineri a fost reținut autorul atentatelor de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă. Potrivit informațiilor premierului Jacinda Arden, autorul masacrului intenționa să continue atacul. Până în acest moment, 49 de persoane au decedat, printre care și copii, iar alte 40 de persoane sunt spitalizate.

Brenton Harrison Tarrant, autorul atentatelor la două moschei din Christchurch avea de gând să continue masacrul, înainte să fie arestat de poliție, la 36 de minute după primul apel de urgență, a declarat Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, conform BBC.

„Atacatorul era mobil. În vehiculul în care atacatorul se afla erau alte două arme de foc, și intenția lui era să continue atacul.”, a declarat Ardern, care a precizat că suspectul a fost inculpat pentru omucidere, dar, cel mai probabil, va fi pus sub acuzare și pentru alte infracțiuni.

Ardern a mai precizat că printre cele 49 de persoane decedate în urma atentatelor se numără și copii. Alte aproape 40 de persoane sunt spitalizate, dintre care unsprezece sunt la terapie intensivă.

Poliţia din Noua Zeelandă a reţinut patru persoane vineri, după incidentele armate care au avut loc la două moschei în oraşul Christchurch. Din primele informații ar exista peste 30 de morți și 50 de răniți.

Presa neo-zeelandeză a relatat că între nouă şi 27 de oameni ar fi fost ucişi în timpul unor incidente armate asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch în timpul rugăciunii de vineri.

 

 
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: