Evenimentul Zilei > Social > Atelierul adolescenților la TIFF: încep înscrierile pentru Let’s Go Digital!
Atelierul adolescenților la TIFF: încep înscrierile pentru Let’s Go Digital!

Atelierul adolescenților la TIFF: încep înscrierile pentru Let’s Go Digital!

Festivalul Internațional de film Transilvania (TIFF), în colaborare cu Asociația Culturală Control N, lansează înscrierile pentru cea de-a 13-a ediție a atelierului de film Let’s Go Digital.

Unul dintre evenimentele de tradiție ale festivalului, LGD-ul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video.

Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească și, de asemenea, vor putea să ia parte la evenimentele festivalului.

15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura trei seniori, foşti participanţi Let’s Go Digital, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de "making of" al atelierului. Filmele rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2015. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere a Atelierului.

Înscrierile au loc până în data de 15 mai 2015. Regulamentul şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsitepe site-ul http://tiff.ro/content/regulament-0.  

Lansat în 2005 în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, atelierul Let’s Go Digital! a devenit de-a lungul timpului un adevărat laborator de creație cinematografică dedicat tinerilor pasionați de film. Mulți dintre foștii participanți ai LGD-ului au devenit de-a lungul anilor profesioniști în domeniu – au absolvit facultăți de profil și au început să fie extremi de activi ca cineaști.

Ediţia cu numărul 13 a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N, și va avea loc la Cluj-Napoca, între 29 mai și 7 iunie 2015.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2015) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.