Lăcașul de cult ortodox era păzit de forțe de ordine în momentul în care atacatorii au deschis focul. Printre victime se numără și trei polițiști, raportează Reuters

Declarațiile Ministrului Sănătății din Egipt confirmă faptul că nouă persoane au fost omorâte de atacatori, iar alte cinci au fost rănite, dintre care două femei se află în stare foarte gravă.

Atacatorul ucis de polițiști purta o vestă cu explozibil. Polițiștii au reuși să dezamorseze și alte două bombe care se aflau în zonă.

Bisericile copte din Cairo au început să fie păzite de polițiști, din cauza apropierii Crăciunului coptic, care se serbează pe 7 ianuarie. Această perioadă este una în care atacurile asupra creștinilor se înmulțesc. În încercarea de a preveni astfel de catastrofe, autoritățile au instalat detectoare de metal la unele dintre bisericile mai mari.

Militanții islamiști sunt cei care își asumă, în general, astfel de atacuri asupra minorității creștine egiptene. În ultimii ani au avut loc mai multe astfel de tragedii, inclusiv două atacuri cu bombă în Duminica Floriilor și un atac asupra celui mai mare lăcaș coptic, soldat cu 28 de victime.