Evenimentul Zilei > International > Un ATAC armat și cu BOMBĂ a făcut 85 de morți și 80 de răniți la o MOSCHEE
Un ATAC armat și cu BOMBĂ a făcut 85 de morți și 80 de răniți la o MOSCHEE

Un ATAC armat și cu BOMBĂ a făcut 85 de morți și 80 de răniți la o MOSCHEE

Miliții suspecte au lansat un atac cu focuri armă și bombă asupra unei moschei din provincia Sinai, în nordul Egiptului, ucigând 85 de oameni, scrie agenția de stat egipteană, citată de BBC.

Martorii au declarat pentru presa egipteană că atacul a avut loc în orașul Bir al-Abed, lângă al-Arish, în timpul rugăciunii de vineri. Poliția locală a spus că bărbați în vehicule de teren au deschis focul asupra credincioșilor, scrie AP: 

Egiptul luptă contra insurgenților islamiști din regiune, de mult timp, iar atacurile s-au intensificat după 2013. Circa 80 de oameni sunt răniți în atac, spun oficiali din sănătate. 

Ținta pare să fi fost susținătorii forțelor de securitate, care se rugau la moschee. Președintele egiptean Abdul Fattah al-Sisi se va întâlni cu oficiali de securitate pentru a discuta despre incident, a spus mass-media, precizează BBC.

Nu se știe deocamdată cine a fost în spatele atacului. Militanții jihadiști conduc o insurgență în ultimii ani și pun la cale atacuri, după ce armata l-a dat jos de la putere pe președintele Mohammed Morsi, în iulie 2013. Sute de polițiști, soldați și civili au fost uciși de atunci, majoritatea în atacuri care au avut loc în provincia Sinani, afiliată Statului Islamic.