Atac într-o școală din vestul Statelor Unite.

Fata, elevă în clasa a șasea, învăța într-o instituție de învățământ din statul american Idaho, numit Rigby Middle School. Tânăra, al cărei nume nu a fost făcut public de autorități a mers la școală cu un pistol în ghiozdan. La un moment dat, în timp ce se afla la școală „a scos un pistol din ghiozdan și a tras de mai multe ori în interiorul și în afara școlii”.

Informația a fost prezentată de șeriful Steve Anderson, în cadrul unei conferințe de presă.

„O profesoară a dezarmat-o pe elevă și a reținut-o până când oamenii legii au luat-o în arest”, a adăugat șeriful Anderson, într-o conferință de presă.

Victimele prezintă o stare bună

Tânăra a rănit doi studenți și un membru al personalului instituției în timpul atacului, înainte ca profesoara să apuce să o imobilizeze. Viața celor trei persoane nu a fost pusă în pericol, a mai menționat șeriful.

Dr. Michael Lemon, de la Centrul Medical din Eastern Idaho, a declarat într-o conferință de presă că elevii care au fost împușcați sunt în spital și că unul dintre ei ar putea avea nevoie de intervenție chirurgicală, scrie BBC.

FBI investighează cazul

FBI-ul și autoritățile locale investighează acum incidentul, iar tânăra a fost reținută de poliție. Școlile din zonă vor fi închise vineri, iar elevii afectați vor fi consiliați psihologic.

Cu câteva ore mai devreme, într-un alt stat american, Carolina de Sud, un tânăr a luat ostatici 18 elevi aflați într-un autobuz școlar. El a hotărât să abandoneze autobuzul și să-și elibereze ostatecii, înainte să-și facă apariția poliția.

Mai multe atacuri armate, au fost înregistrate în ultimele săptămâni pe teritoriul Statelor Unite. Printre aceste atentate se numără și unul la o stație FedEx din Indianapolis. De asemenea, alte atacuri armate au fost date la o clădire de birouri în California, la un magazin alimentar în Colorado și la mai multe spa-uri din Atlanta.

Anul trecut, în Statele Unite peste 43.000 de persoane au decedat în urma atacurilor armate, printre care se numără și acte de sinucidere, potrivit Gun Violence Archive.