Atac armat într-o școală din Belgrad. Un copil a deschis focul și a omorât cel puțin nouă persoane

Atac armat într-o școală din Belgrad. Un copil a deschis focul și a omorât cel puțin nouă persoane Atac armat Helsinki. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un masacru a avut loc cu puțin timp în urmă într-o școală generală din Belgrad, acolo unde un băiat de 14 ani a deschis focul asupra colegilor. Din primele informații reiese că atacatorul s-ar fi aflat sub influența narcoticelor.

Prima victimă a fost chiar paznicul de la intrarea în școală, cu care tânărul s-ar fi luat la ceartă, iar apoi l-a împușcat. Acesta a intrat imediat după în incinta școlii și a deschis focul asupra celor prezenți pe holuri. Arma ar fi fost furată de la tatăl său care o deținea.

Ministerul sârb al Afacerilor Interne a fost anunțat incidentul miercuri, în jurul orei 8.40, după atacul armat de la școala „Vladislav Ribnikar” din Vračar, o zonă de lux din capitala, Belgrad.

E vorba de opt copii care au murit și un paznic, iar momentan nu se știe câte persoane au fost rănite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suspectul, un elev în clasa a VII-a, a fost arestat. Declarația poliției a transmis că băiatul a tras mai multe focuri. Pe lângă paznic și copiii care au murit, alți trei copii împușcați se află deja în operație. Cel puțin unul se află în stare critică.

De asemenea, pe lângă arma cu care a tras, băiatul de 14 ani avea alte cinci încărcătoare cu cartușe asupra lui. Totul ar fi pornit după ce seara trecută a fost la o petrecere organizată de un prieten, însă cei prezenți au declarat că tânărul s-a comportat normal și nu a ridicat semne de suspiciune că ceva este în neregulă. Școala este acum izolată.

În momentul împușcăturilor, elevii s-au speriat și au sărit pe ferestrele școlii, încercând în mod disperat să fugă din situația în care se aflau. Dacă nu ar fi fost oprit, ar fi continuat masacrul. Anchetatorii investighează acum circumstanțele în care s-a petrecut totul și cum a avut băiatul acces la arma tatălui său și la cele cinci cartușe.

La fața locului se află cel puțin un ministru, cel al sănătății, iar părinții copiilor au venit în grabă la școală pentru a-și recupera copiii.