Evenimentul ZileiActualitateAsteroidul care a băgat NASA în alertă se apropie de Pământ. Un astronom român a vorbit despre potențialul pericol

Asteroidul care a băgat NASA în alertă se apropie de Pământ. Un astronom român a vorbit despre potențialul pericol

Asteroidul care a băgat NASA în alertă se apropie de Pământ. Un astronom român a vorbit despre potențialul pericol
Adrian Șonka a explicat de ce unii dintre oamenii de știință au exagerat atunci când au vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă asteroidul ce va trece pe lângă Pământ.

Adrian Șonka, astronom și muzeograf al Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti, a vorbit despre informaţiile oficialilor de la NASA. Care au transmis că unul dintre cei cinci asteroizi de mari dimensiuni care vor trece pe lângă Pământ la data de 11 decembrie a fost catalogat cu „potențial periculos”.

Specialiștii de la NASA și-au exprimat îngrijorarea în privința unuia dintre asteroizi

Specialiștii de la NASA au afirmat că orice asteroid care este mai mare de 140 de metri ar putea provoca o adevărată catastrofă în cazul în care ar lovi Pământul.

La data de 11 decembrie, un corp ceresc cu o dimensiune demnă de luat în seamă va trece pe lângă planeta noastră. Este vorba despre Asteroidul 4660 Nereus, considerat din punct de vedere tehnic „potențial periculos” din cauza dimensiunii și proximității sale de Pământ

Aceste caracteristici l-au făcut să fie clasificat drept una dintre cele mai bune ținte potențiale pentru o viitoare misiune spațială. Tot pe 11 decembrie, va fi în cel mai apropiat punct de planeta noastră într-o perioadă de douăzeci de ani. Va trece la o distanță de 3,9 milioane de kilometri, de aproximativ 10 ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună.

Nu există pericol pentru producerea unui impact

Nu există nicio posibilitate de impact. Oamenii de știință observă deja asteroidul de 330 de metri și adună mai multe date care ar putea fi folosite pentru o misiune viitoare. Observațiile de până acum au dus la concluzia că roca spațială ar putea să conțină nichel, fier și cobalt care ar valoara câteva zeci de miliarde de dolari.

„În zilele următoare un asteroid mare, lent și bătrân, trece pe lângă Pământ. Și ca să vedeți cât de ciudați sunt astronomii:

– mare înseamnă 330 de metri

– pe lângă înseamnă 3.934.424 de kilometri

– lent înseamnă 144.000 de km/h”, a transmis astronomul Adrian Șonka pe pagina de Facebook legat de acest subiect.


Accesează: