Evenimentul Zilei > Social > Asistenta care a povestit IADUL de la Colectiv a fost AMENINŢATĂ pentru că a vorbit: Plângea la telefon, era terifiată. Mărturiile unui jurnalist
Asistenta care a povestit IADUL de la Colectiv a fost AMENINŢATĂ pentru că a vorbit: Plângea la telefon, era terifiată. Mărturiile unui jurnalist

Asistenta care a povestit IADUL de la Colectiv a fost AMENINŢATĂ pentru că a vorbit: Plângea la telefon, era terifiată. Mărturiile unui jurnalist

Asistenta Violeta Maria Naca, care a sosit vineri noaptea la clubul Colectiv cu cea de-a doua ambulanţă, a fost ameninţată pentru că a povestit iadul pe care l-a văzut la faţa locului.

Jurnalistul Alex Căutiş relatează că femeia i-a mărturisit că a fost ameninţată pentru că a spus ce a văzut. Şi a văzut infernul.

Textul publicat de femeie a fost viralizat rapid în online, a stârnit comentarii extrem de dureroare şi a făcut majoritatea celor care l-au citit să lăcrimeze şi să simtă o frântură din drama de neconceput de la clubul morţii.

“Ceva ce nu ați văzut (și poate nu veți vedea) la multe televiziuni: 
Asistenta de pe cea de a doua salvare, care a postat azi acel mesaj emoționant, în care povestea ce Iad a găsit la fața locului și cum au venit prea puține ambulanțe, cum pacienții sărutau ambulanțele și implorau să-i ia de acolo, a fost amenințată azi de cineva foarte mare. Am vorbit în seara aceasta cu ea, plângea la telefon și mi-a spus acest amănunt greu. Era terifiată de faptul că poate fi amenințată din cauză că a povestit cum a decurs salvarea, cu întârziere. Are sufletul încercat de grozăviile pe care le-a văzut, dar mai ales pentru că i se cere să ascundă adevărul. Momentan sunt singurul jurnalist cu care a vorbit”, a scris jurnalistul pe pagina lui de Facebook,

Iată textul publicat de femeie:

"Ne-am dus senini. Credeam ca e un incendiu banal initial, am fost al doilea echipaj la fata locului. Apoi au venit pompierii agitati. Primele doua victime. Totul era ca un cosmar. Mergeau, urlau, se tarau. Tineri desfigurati. Urlau multi. Eram doua salvari. Una dintre victime, erau o tanara, ranita grav. Tipa la mine sa venim multi. Ma implora. Spunea ca sunt 300 de tineri, arsi, calcati in picioare. Am implorat plangand pe cei de la dispecerat ca sunt sute de oameni arsi. Plangeam. Sareau arsi pe mine, urlau. Voiau sa intre multi in ambulante. Si nu puteam sa plecam cu fata ranita grav. Nu se dadeau din drum. Abia atunci s-a dezlantuit cosmarul. Au venit alti patru grav raniti. Izbeau in mine. In salvare. Le curgea pielea, carnea. Urlau sa ii iau, sa nu ii las in urma. Am implorat dispeceratul sa aduca mai multe ambulante, ca e haos. Sa vina politia. Rupeau jacheta de pe mine", a povestit impietrita asistenta medicala.

"Apoi, a venit un pompier, avea o tanara de 18 ani, arsa pe 98% din corp, ma implora cu lacrimi de erou: Ia-o mai repede din bratele mele. Doamne, cat de tanara e! Salveaz-o! Am si eu o fata acasa!. Mi s-a facut rau. Veneau multi, multi de tot. Erau indesati in salvari. Civili urlau, tineri raniti trageau de doctori, aproape smulgandu-le hainele. Implorau sa fie ajutati, sa fie salvati. Se aruncau in fata ambulantelor. Dadeau cu pumnii in ambulante.

Am urme de piele arsa, pe mine, pe echipament. Pompierul sef plangea in hohote. Era in soc. Tipa: De ce, Doamne?. Tanara arsa nici nu mai avea haine pe ea. Apoi am intrat urland la Coltea, cu patru raniti grav. Tipam sa vina toti doctorii, ca e carnagiu. Toata lumea era in stare de soc. AM VAZUT IADUL!

Doi doctori de la echipaje au ramas la fata locului. Erau sase tineri, jos pe borduri, in stop cardiorespirator. Soferul din echipaj a resuscitat oameni ore in sir pana i-a crescut tensiunea si i-a tasnit sangele pe nas", a continuat cadrul medical.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News