Evenimentul Zilei > Social > Asfalt umflat din cauza lucrărilor greșite de la metrou
Asfalt umflat din cauza lucrărilor greșite de la metrou

Asfalt umflat din cauza lucrărilor greșite de la metrou

Ieri dimineață, în zona Academiei Militare - mai exact în perimetrul străzilor Doctor Dumitru Bagdasar și Gheorghe Marinescu - aproape de zona în care sunt executate lucrările de la metrou din zona Răzoare, un noroi deschis la culoare a țâșnit, pur și simplu, din asfalt.

Semne de întrebare

Reprezentanții Metrorex, în ograda cărora s-a întâmplat incidentul, au precizat într-un comunicat oficial – tehnic și rigid în exprimare- că umflarea şoselei în zona Academiei Militare, cu 10-12 centimetri, pe o lungime de şase metri, s-ar fi produs din cauza unor elemente necunoscute privind terenul – cum ar fi umpluturi necompactate sau eventuale puțuri vechi – care au dus la scăderea presiunii de excavare a echipamentului „Sfânta Filofteia” cu care este săpat tunelul de metrou dintre staţiile Academia Militară şi Eroilor 2. „Acest fapt a determinat ieşirea la suprafaţă a unei cantităţi de material (emulsie bentonitică) şi umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ şase metri“, mai precizează sursa citată.

Oficialii de la Metrorex au refuzat, însă, să ofere orice alte explicații în legătură cu situația creată. O echipă mixtă, formată din specialişti ai constructorului Astaldi şi Metrorex, anchetează circumstanțele producerii incidentului. Surse neoficiale au explicat pentru EVZ că problemele de la Magistrala 5 ar fi apărut ca urmare a faptului că săpăturile nu ar fi fost făcute la măsurătorile corespunzătoare.