Evenimentul Zilei > Social > ASALTUL MIGRANȚILOR pe litoral ia AMPLOARE. Peste 150 irakieni și iranieni au debarcat la Midia
ASALTUL MIGRANȚILOR pe litoral ia AMPLOARE. Peste 150 irakieni și iranieni au debarcat la Midia

ASALTUL MIGRANȚILOR pe litoral ia AMPLOARE. Peste 150 irakieni și iranieni au debarcat la Midia

Exact 153 de migranți au fost salvați și aduși în portul Midia-Năvodari după ce ore întregi ambarcațiunea pe care se aflau a plutit în derivă fiind la un pas să se scufunde din cauza mării extrem de agitate. Este cel mai mare număr de migranți care a debarcat pe litoralul românesc de la declanșarea crizei refugiaților.

Au fost în pericol să se scufunde cu ambarcațiunea care a plutit în derivă în Marea Neagră și în final au ajuns cu bine la țărm după ce au cerut ajutorul autorităților române. Cei 153 de migranți, irakieni și iranieni, 53 dintre ei fiind copii au fost aduși în această dimineață în portul Midia, ambarcațiunea lor fiind tractată de nava Alcor a unei companii  petroliere.

 

În ajutorul migranților autoritățile române au trimis două nave ale Gărzii de Coastă, o corvetă a Forțelor Navale, chiar și un elicopter militar. S-a asigurat asistență. Nava Alcor, aflată însă în apropierea platformelor marine, travers de Gura Portiției unde plutea ambarcațiunea cu migranți, a intervenit la cererea poliție de frontieră.

 

Migranții au fost debarcați, după ora 2:00 în portul Midia, triați și investigați medical. Șeful Gărzii de Coastă, comisar șef Cristian Cicu a declarat că din fericire niciunul dintre refugiați nu necesită îngrijiri medicale. Au fost transportați, apoi, la sediul Gărzii de Coastă din Constanța.  

Cazul a fost preluat de Parchetul Curții de Apel care începe audierile. După finalizarea investigațiilor, migranții vor fi predați centrelor de refugiați din țară. În urmă cu patru zile 97 de migranți din Irak și Iran au escortați de Garda de Coastă după ce ambarcațiunea în care se aflau a fost interceptată în largul mării, travers de Vama Veche-2 Mai. Niciunul dintre ei nu a cerut azil poilitic.