Evenimentul Zilei > Social > Artista balerină a devenit artista undelor radio
Artista balerină a devenit artista undelor radio

Artista balerină a devenit artista undelor radio

Artista. O poveste descoperită în viața reală. O femei excepțională, care a avut ghinion pe scenă, dar ce noroc în radio! Volumul „Artista”, al Adrianei Ungureanu s-a lansat la a Casa Enescu de pe Calea Victoriei. Nu întâmplător.

Veronica, personajul principal al romanului l-a cunsocut pe George Enescu. Muzicianul, impresionat de arta Veronicăi i-a oferit o bursă de studii. Veronica era balerină. A avut un accident și nu a mai putut continua. Veronica a fost apoi interpretă de operă. A cântat câțiva ani, apoi boala a pus capăt și acestei cariere. Dar artista nu s-a lăsat înfrântă. A devenit unu om de radio, unde a pus în slujba undelor toate talentele și cunoștințele sale. Ea este Elena Oros Bădulescu.

„Vă place opera?” a existat în urmă cu mult timp o emisiune la Radiodifuziunea Romană care se numea așa, iar cea care o realiza, doamna Elena Oros Bădulescu, (Mimi Oros) soprană de coloratură, personalitate a vremii sale, a devenit în timp subiect de roman. Ea este „Artista” Adrianei Ungureanu.
De fapt, este o parte din povestea romanului… și s-a concretizat în urma a 35 de ore de interviu. Elena Oros Bădulescu și-a povestit viața, fascinantele întorsături de situație, de destin. Ioar destinul a adus-o, în cele din urmă la  redacția muzicală a Radiodifuziunii Romane și a fost cadru universitar la Conservator. artista nu a fos la lansarea cărții, din 20 octombrie. Are 95 de ani și a așteptat acasă veștile.

O balerină, o interpetă de operă, un realizator de radio excepțional, o frântură din viața reală.

 „Realitatea este cea care mă inspiră, dar câteodată o dantelez și o împrumut personajelor mele. Mi-a dat Dumnezeu o viață plină de oameni frumoși, încât e păcat să nu le ofer puțină veșnicie cu ajutorul scrierilor mele!”, spune Adriana Ungureanu.

Romanul, apărut la editura Eliteratura, are un mesaj foarte puternic: „Când totul pare pierdut și fără șansă, un artist adevărat nu piere… Se metamorfozează cu ajutorul acelei forțe invizibile care mânuiește destinul… al lui și al altora!”

Adrianei Ungureanu îi place să spună despre ea că este „un cronicar al poveștilor adevărate”. A mai scris romanele: „Femeia la 40 de ani.”, „Pe Facebook” și „M-am născut să te întâlnesc”. Adriana Mărturisea la lansarea cărții „Artista” că și-a promis să scrie un roman pe an. O întreprindere îndrăzneață.    
Când nu scrie cărți, Adriana se ocupă de Educație, în calitate de cadru didactic universitar sau de trainer. Este o susținătoare a antreprenoriatului și se implică în proiecte dedicate.