Evenimentul Zilei > International > Armisitţiu fragil în Ucraina. O parte din Debalţevo este sub controlul rebelilor proruşi. Cinci soldaţi ucrainei au murit în ultimele 24 de ore
Armisitţiu fragil în Ucraina. O parte din Debalţevo este sub controlul rebelilor proruşi. Cinci soldaţi ucrainei au murit în ultimele 24 de ore

Armisitţiu fragil în Ucraina. O parte din Debalţevo este sub controlul rebelilor proruşi. Cinci soldaţi ucrainei au murit în ultimele 24 de ore

Situaţia devine din ce în ce mai complicată în Debaleţvo, nod de comunicaţii strategic în estul Ucrainei, în ciuda acordului de pace care a intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ostilităţile continuă şi marţi, gara feroviară din această zonă fiind deja sub controlul rebelilor.

Lupte se dau pe fiecare stradă din Debalţevo, iar separatiştii au declarat că nu au dreptul "moral" să pună capăt acţiunilor militare pentru preluarea controlului asupra Debalţevo, pe care, spun ei, l-au încercuit, scrie Agerpres.

"Noi nu avem dreptul (să oprim luptele pentru controlul Debalţevo). Este chiar un aspect moral pentru noi. Acesta este un teritoriu intern" al republicii populare Doneţk", a subliniat Puşilin, liderul autoproclamat al republicii Doneţk.

"Gara feroviară se află parţial sub controlul rebelilor, lupte intense se dau în centrul oraşului, de fapt se dau lupte pentru fiecare cartier, pentru fiecare stradă", a recunoscut reprezentantul Ministerului de Interne ale Ucrainei pentru regiunea Doneţk, într-o intervenţie în direct la televiziune.

În acelaşi timp, ministrul ucrainean de interne Vladimir Abroskin remarcase anterior că sediul poliţiei din Debalţevo a fost practic distrus.

Cinci soldaţi ucraineni au fost ucişi şi 14 au fost răniţi în luptele ce au avut loc în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, în pofida armistiţiului intrat în vigoare la 15 februarie. Majoritatea au murit în dreptul zonei Debalţevo, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: