Evenimentul Zilei > International > Armata rusă rămâne fără linii de aprovizionare în Herson. Calea ferată Crimeea – Ucraina nu mai poate fi folosită
Armata rusă rămâne fără linii de aprovizionare în Herson. Calea ferată Crimeea – Ucraina nu mai poate fi folosită

Armata rusă rămâne fără linii de aprovizionare în Herson. Calea ferată Crimeea – Ucraina nu mai poate fi folosită

Forțele ruse nu mai pot folosi firul de cale ferată ce face legătura dintre peninsula Crimeea și regiunea Herson din Ucraina. Linia ferată, prin care Rusia și aproviziona militarii cu echipamente și muniție, ar fi fost avariată de armata ucraineană. Informația a fost prezentată de un oficial ucrainean, Serhii Khlan, consilier al șefului administrației militare și civile din Herson.

Serhii Khlan, consilier al șefului administrației militare și civile din Herson a anunțat că linia ferată care făcea legătura cu peninsula Crimeea a fost avariată de loviturile ucrainene. Rușii au preluat controlul asupra acestei căi ferate încă din primele zile ale invaziei, din 24 februarie. Ei o foloseau pentru a-și aproviziona trupele de pe front cu echipamente militare și muniție.

„Aceasta este ruta care trecea prin Kalanchak, Brylivka până la gara Oleshky și peste podul de cale ferată, până la Herson”, a spus oficialul ucrainean.

El a adăugat că o altă rută de transport folosită de Rusia făcea legătura dintre Crimeea și orașul Melitopol, acum teatrul unor lupte grele.

„Acolo ocupanții își trimiteau trenurile și le descărcau puțin mai departe, dincolo de Novooleksiyivka, în districtul Henichesk. Un alt convoi cu echipamente și muniții a fost distrus acolo ieri”, a adăugat Serhii Khlan.

Zelenski poate răsufla ușurat! Biden trimite sisteme de rachete cu „rază de acțiune medie Himars” în Ucraina
Sursa: Arhiva EVZ

Ucraina lovește liniile de aprovizionare rusești

Mai multe explozii au avut loc în zona Henichesk, unde forțele ucrainene se concentrează, de mai bine de o lună, să distrugă liniile de aprovizionare rusești, a centrelor de comandă și a depozitelor de muniții de război.

Trebuie spus că forțele terestre ruse depind de legăturile feroviare pentru a-și transporta echipamentele militare și proviziile pe lina frontului. Or, distrugerea căilor de comunicații generează o mare problemă pentru armata rusă.

Primarul răpit de ruși, eliberat printr-o „operațiune specială”. Ivan Fedorov, declarații incendiare despre experiența terifiantă
Sursa: Facebook

Lupte grele la Melitopol

Pe de altă parte, în orașul Melitopol, ocupat de Rusia, luptele continuă cu îndârjire. Primarul ucrainean Ivan Fedorov (foto), care nu se mai află în localitate, a declarat că noaptea de marți spre miercuri a fost „infernală pentru ocupanții de pe teritoriul ocupat al Melitopolului”. Oficialul a precizat că două explozii au fost auzite în apropierea satului Kyrylivka, o așezare de pe coasta Mării Azov.

„Fum gros a fost observat apoi timp de câteva ore. (…) În ultimele săptămâni, ocupanții au dus o cantitate mare de echipamente pe țărmul estuarului de la Radyvonivka, precum și pe țărmul Mării Azov, lângă Kyrylivka”, a declarat Fedorov.

sursa foto. EVZ

Primarul acuză abuzuri împotriva cetățenilor

Primarul Ivan Fedorov a adăugat că „gherilele” au provocat distrugeri în biroul partidului Rusia Unită, aflat la guvernare în Federația Rusă, care a fost stabilit la Melitopol. De asemenea, el a reluat acuzațiile potrivit cărora forțele ruse împiedică oamenii să părăsească Melitopolul.

„Oamenii părăsesc în masă teritoriile ocupate. Evacuarea este foarte dificilă. Ocupanții nu le-au dat voie mașinilor să treacă timp de două zile. Numărul deceselor în coada de ieșire a ajuns la 10. În prezent, mai mult de 1.000 de mașini așteaptă să iasă” din oraș, a susținut el.

Mai mult, primarul Fedorov a precizat că autoritățile ruse îi obligă pe oameni să își trimită copiii la școli cu programa impusă de Moscova.

„Ocupanții folosesc mai multe metode pentru a-i forța pe părinți să își trimită copiii la școli pentru a studia conform programei rusești. Ocupanții au raportat că, începând cu 1 septembrie, nu vor lăsa copiii să iasă în afara teritoriului ocupat. Acei părinți care își vor aduce copiii la școală vor primi 10.000 de ruble ca ajutor financiar din partea ocupanților”, a declarat primarul, conform CNN.