Evenimentul Zilei > Actualitate > ARHEOLOGII au făcut o DESCOPERIRE care ar putea SCHIMBA totul. NIMENI nu se aștepta la AȘA CEVA
ARHEOLOGII au făcut o DESCOPERIRE care ar putea SCHIMBA totul. NIMENI nu se aștepta la AȘA CEVA

ARHEOLOGII au făcut o DESCOPERIRE care ar putea SCHIMBA totul. NIMENI nu se aștepta la AȘA CEVA

Egiptul susține că o echipă de arheologi a descoperit una dintre cele mai vechi așezări umane din Delta Nilului. Situl din neolotic ar exista dinaintea celebrelor piramide egiptene, transmite Global News.

Plecând de la această descoperire, se presupune ca această așezare umană să fi existat cu 2 500 de ani înainte ca piramidele din Gaza să fie construite. În ultimii ani, Egiptul a promovat intens descoperirile arheologice de pe teritoriul țării în speranța că astfel va încuraja turismul, grav afectat de evenimentele Primăverii Arabe.

 

 

Duminică, Ministerul Patrimoniului Național a declarat că descoperirea arheologică a avut loc în Tell el-Samara, la aproape 140 de km nord de Cairo. Șeful operațiunilor, Frederic Gio, a punctat că echipa sa a descoperit silozuri unde se aflau oase de animale și urme de mâncare, fapt ce indică existența unei comunități în jurul anului 5 000 î.er.