Arcul de Triumf se deschide începând de sâmbătă. Când va putea fi vizitat unul dintre marile monumente ale Bucureștiului

Arcul de Triumf se deschide începând de sâmbătă. Când va putea fi vizitat unul dintre marile monumente ale Bucureștiului Sursa foto: Arhiva EVZ

Arcul de Triumf se va deschide, începând de mâine, pentru vizitatori, și va putea fi accesat în fiecare weekend și în sărbătorile legale, până în octombrie.

Arcul de Triumf va fi deschis pentru vizitare în fiecare weekend şi în zilele de sărbători legale, începând de sâmbătă, până la data de 17 octombrie. Monumentul va putea fi vizitat gratuit, între orele 11,00 - 22,00, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Arcul de Triumf va fi deschis pentru vizitatori până la data de 17 octombrie

Persoanele care se bucură de străzile devenite pietonale pe perioada weekendurilor sunt invitate să încheie plimbarea cu o privelişte inedită asupra Bucureştiului, pe terasa Arcului de Triumf. Traversarea se va face pe la trecerea de pietoni semaforizată, în intervalul orar anunţat. Ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 21,30, mai informează PMB, conform Agerpres.

Arcul de Triumf este un monument ce se află în partea de nord a Bucureștiului, în Sectorul 1, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922 și renovat în intervalul 1935-1936. O altă renovare la care a fost supus monumentul a început în anul 2014. A fost construit cu scopul de-a comemora victoria României în Primul Război Mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un monument istoric, dedicat victoriei din Primul Război Mondial

Arcul de Triumf are o înălțime de 27 de metri, cu o singură deschidere și este de formă paralelipipedică. Machetele au fost executate de artiști plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Rușchița, pe lângă sculptorii autohtoni, s-a apelat și la un număr de zece sculptori din Italia, conform wikipedia.

În București au mai fost ridicate și alte arcuri de triumf, care au fost însă efemere: în 1848, 1859, 1878, 1906 și 1918. După Primul Război Mondial s-a luat decizia construirii unui monument cu caracter permanent.

Nu este primul monument de acest gen ridicat în capitala României, el fiind precedat de câteva construcții provizorii cu semnificații asemănătoare, care au marcat, succesiv, victoria României în războiul de independență (1878), jubileul celor 40 de ani de domnie ai regelui Carol I (1906) și revenirea familiei regale române din exilul de la Iași (1918).