Arafat ne relaxează de tot: Luați-vă gândul de la teatre, restaurante și cinematografe!

Arafat ne relaxează de tot: Luați-vă gândul de la teatre, restaurante și cinematografe!

Raed Arafat a declarat că teatrele, restaurantele şi cinematografele se numără printre factorii de risc ai infectării cu noul coronavirus, aşa cum arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii, deci să ne luăm gândul de la relaxare prea curând.

Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că teatrele, restaurantele şi cinematografele se numără printre factorii de risc ai infectării cu noul coronavirus, aşa cum arată cele mai recente studii ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a precizat că nu poate fi vorba despre măsuri de relaxare suplimentare în momentul în care există o creştere a numărului de infecţii cu COVID-19. Raed Afarat a explicat care este motivul pentru care restaurantele, teatrele şi cinematografele sunt închise, la cinci luni de la izbucnirea epidemiei.

„În momentul în care vezi că ai creşteri nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată de la OMS apăreau unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de transmitere. Restaurantele la al patrulea. Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500", a declarat Arafat, în emisiunea "Marius Tucă Show", conform Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul de stat în MAI a mai afirmat că Franţa, Italia, Spania au avut o mare presiune pe sistemul lor de sănătate, însă acum stau mai bine decât noi.

Într-o intervenție de dată recentă, Raed Arafat a precizat că lăcașurile de cult, restaurantele, teatre, cinematografe și transportul în comun sunt cele mai periculoase locuri pentru transmiterea coronavirusului.

Până astăzi, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.584 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.370 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până miercuri, 2.521 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 04.08.2020 (10:00) – 05.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (28 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

40 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un deces nu au fost raportate comorbidități.