În martie 2015 a declarat că va dona întreaga avere (aprox 700 milioane de dolari) pentru scopuri caritabile. În luna aprilie a anului 2015 a fost inclus în top 100 cele mai influente persoane de pe planeta, multumită muncii depuse în cadrul Apple în timpul anului 2014. Se poate spune că Tim Cook a dat startul unei mici revoluţii, pentru sine şi nu numai. A fost de fapt primul Ceo al unei firme atât de importante care declară public că este homosexual.

Într-un interviu acordat CNN, Cook a revenit asupra subiectului: ''Să fiu gay este darul cel mai mare pe care Dumnezeu putea să mi-l ofere. Sunt mândru de asta''.

În anii de dinaintea venirii sale, celebrul  povesteşte despre cum se murmura în jur despre homosexualitatea sa. ''Primeam multe mailuri de la adolescenţi care, auzind că eu aş fi gay, îmi povesteau cum erau hărţuiţi, împiedicaţi, luaţi în bătaie de joc şi excluşi din viaţa publică de către amici şi cunoştinţe''.

"De aici ideea că a ţine pentru sine adevărata ta natură ar fi un act de egoism. Fiindcă, dimpotrivă, de ce să nu vorbeşti direct, dacă prin asta poţi ajuta pe ceilalţi să se simtă mai bine?",  ''Simţeam nevoia să fac ceva pentru ei. Doream să demonstrez că a fi gay nu te împiedică să mergi înainte, să obţii un loc de muncă sau să ajungi într-o poziţie de prestigiu''.

Cook povesteşte şi cât de mult l-a ajutat în viaţă să fie gay. ''Am învăţat ce anume înseamnă să fii o minoritate. Şi, dându-mi seama că sunt parte dintr-o minoritate, m-a făcut mai empatic la rândul meu către acele persoane care ca şi mine nu se aflau în majoritate'', notează  CNN

Te-ar putea interesa și: