APLICAȚIA care a revoluționat întâlnirile online

APLICAȚIA care a revoluționat întâlnirile online

Tinder, o aplicație pentru smartphone-uri, a devenit extrem de populară în rândul tinerilor care își caută un partener, baza de utilizatori crescând cu un milion în ultimele trei luni, iar fondatorii săi fiind incluși în lista Forbes "30 sub 30 de ani" din 2013, relatează mediafax.ro.

Utilizatorii se pot înscrie folosind profilul de Facebook și aplicația le arată fotografiile ale unor posibili parteneri, aflați în apropiere în momentul respectiv, cărora le pot da "swipe" în dreapta pentru "like" şi în stânga pentru "nu".

Dacă şi celălalt face același lucru, apare o potrivire, urmată de sugestia de a trimite un mesaj sau de a "continua să joace". Acest "continuă să joci" a dus la "o epidemie" de 500 de milioane de swipe-uri şi 5 milioane de potriviri pe zi, susține time.com.

Concepută exclusiv pentru telefoane, în prezent pentru iPhone şi sistem Android de operare, Tinder poate fi folosită oricând şi oriunde. Designul, concentrat foarte mult pe fotografie, a fost creat pentru formatul Apple iOS, iar mai târziu a devenit disponibil şi pentru Android. "Computerele sunt aproape de dispariţie şi m-am gândit că telefoanele mobile sunt viitorul", povesteşte Sean Rad, unul dintre co-fondatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aplicaţia importă informaţia de profil direct din Facebook, inclusiv numele, vârsta, interesele şi, ce e mai important, prieteni în comun.