Aperitivul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Revelion. Ouă umplute în sos de smântână

Aperitivul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Revelion. Ouă umplute în sos de smântână Ouă umplute cu sos de smântână. Sursa foto: Dreamstime.com

Ouăle umplute se regăsesc pe lista aperitivelor preferate de români. Aspectuoase și delicioase, acesta vor completa perfect masa de Revelion. În plus, invitații se vor declara cuceriți de gustul aparte al sosului de smântână.

Ouăle umplute sunt cuprinse de români în meniul de sărbători. Fie că vorbim despre masa de Revelion sau cea de Paște, aceste aperitive îi vor delecta pe cei dragi. Pregătirea lor este simplă, iar gustul va fi pe măsură așteptărilor.

Aperitive pentru Revelion. Ouă umplute cu sos de smântână

Pentru a pregăti această rețetă vei avea nevoie de ouă proaspete. Acestea pot fi verificate cu ajutorul unui test simplu. Oul nefiert se așază într-un vas cu apă. Dacă acesta cade pe fundul recipientului este ideal pentru consum. În cazul în care oul se ridică la suprafață, acesta nu este proaspăt.

  • 10 ouă;
  • 2 linguri de pastă de ficat pregătită în casă:
  • maioneză;
  • pătrunjel verde/mărar.
  • 2 linguri de smântână;
  • zeamă de lămâie.

Cum le prepari

Se pun ouăle la fiert timp de 7-8 minute. În acest timp poți pregăti maioneza, folosind un ou fiert anterior și neapărat răcit, ulei și muștar.  Ouăle fierte se curăță de coajă și se îndepărtează gălbenușul. Acestea se secționează în două bucăți egale.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ouăle umplute sunt cuprinse de români în meniul de sărbători. Fie că vorbim despre masa de Revelion sau cea de Paște, aceste aperitive îi vor delecta pe cei dragi. Pregătirea lor este simplă, iar gustul va fi pe măsură așteptărilor. Aperitive pentru Revelion. Ouă umplute cu sos de smântână Pentru a pregăti această rețetă vei avea nevoie de ouă proaspete. Acestea pot fi verificate cu ajutorul unui test simplu. Oul nefiert se așează într-un vas cu apă. Dacă acesta cade pe fundul recipientului este ideal pentru consum. În cazul în care oul se ridică la suprafață, acesta nu este proaspăt. - 10 ouă; - 2 linguri de pastă de ficat pregătită în casă: - maioneză; - pătrunjel verde/mărar. - 2 linguri de smântână; - zeamă de lămâie. Cum le prepari Se pun ouăle la fiert timp de 7-8 minute. În acest timp poți pregăti maioneza, folosind un ou fiert anterior și neapărat răcit, ulei și muștar. Ouăle fierte se curăță de coajă și se îndepărtează gălbenușul. Acestea se secționează în două bucăți egale. Aperitive pentru Revelion. Umplutura pentru delicioasele ouă se pregătește cu pateu, adăugând o lingură de maioneză, precum și toate gălbenușurile fierte. Fiecare jumătate de albuș se umple cu compoziția cremoasă și se așează pe un platou cu partea rotundă la suprafață. După umplerea acestora, se prepară sosul de smântână. Peste maioneza rămasă se adaugă două linguri de smântână și zeama de la o lămâie. Sosul se omogenizează bine și se toarnă printre ouăle umplute poziționate estetic pe platou. Acestea se pot orna în funcție de preferințe. Pentru acest pas se poate folosi măsline, pătrunjel, mărar, gogoșar. Aperitive pentru Revelion. Ouă umplute cu somon Aperitive care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Revelion. Ouă umplute în sos de smântână

Ouă umplute. Sursa foto: Dreamstime.com

Aperitive pentru Revelion. Umplutura pentru delicioasele ouă se pregătește cu pateu, adăugând o lingură de maioneză, precum și toate gălbenușurile fierte. Fiecare jumătate de albuș se umple cu compoziția cremoasă și se așează pe un platou cu partea rotundă la suprafață. După umplerea acestora, se prepară sosul de smântână. Peste maioneza rămasă se adaugă două linguri de smântână și zeama de la o lămâie. Sosul se omogenizează bine și se toarnă printre ouăle umplute poziționate estetic pe platou. Acestea se pot orna în funcție de preferințe. Pentru acest pas se poate folosi măsline, pătrunjel, mărar, gogoșar.

Ouă umplute cu sos de smântână

Aperitiv Revelion. Sursa foto: Dreamstime.com

Aperitive pentru Revelion. Ouă umplute cu somon

O variantă mai sofisticată, ouăle umplute cu somon se pregătesc la fel de rapid. Pentru umplutură se poate utilizat crema sau pateul de somon.  Peste acesta se adaugă o lingură de maioneză și verdeață din belșug. Fiind vorba despre un pește bogat în grăsimi, sosul se smântână și maioneză poate fi omis. Ouăle umplute cu pastă de ficat vor arăta spectaculos pe masa de Revelion.