După mesele îmbelșugate de sărbători, resturile de preparate tradiționale pot fi transformate cu succes în alte mâncăruri savuroase, proaspete, ideale pentru întreaga familie.
Mesele încărcate cu preparate tradiționale pot fi considerate o adevărată risipă alimentară. Mai ales că mulți români aleg să cumpere mai mult decât consumă în aceste zile. Pentru a evita să arunci mâncarea rămasă din meniul de Crăciun, o poți transforma în alte bucate alese. Acestea vor fi apreciate de întreaga familie.
Trei preparate pe care le poți pregăti cu resturile rămase de la Crăciun
Cu siguranță de pe mesele românilor nu lipsește niciodată friptura. De Crăciun, vedeta mesei o reprezintă friptura de porc, alături de preparate precum cârnații, toba sau caltaboșii. Toate pot fi integrate cu succes în alte mâncăruri, iar în acest mod, risipa alimentară poate fi evitată.
Bucățile de friptură de porc sau curcan, preparate pentru masa de Crăciun, pot fi incluse în salate cu legume și parmezan. Folosește salată verde din belșug, roșii, castravete și ardei gras, iar salata va fi un adevărat medicament pentru stomac, mai ales după meniul de Crăciun. Bucățile de friptură rămase de la masa de sărbători se pot tăia felii și adăuga peste salată.
Paste cu cârnați tradiționali
Dacă la prima vedere pare că două astfel de ingrediente nu pot fi combinate, în mod cert, rezultatul final va fi pe placul tuturor. Cârnații rămași după masa de Revelion pot fi tăiați în felii subțiri și adăugați în pastele cu sos roșu. Acesta poate fi pregătit cu o ceapă, suc de roșii și ardei gras. Peste pastele preparate din resturile de la masa de Crăciun se pot adăuga verdețuri tăiate mărunt. Busuiocul, pătrunjelul sau mărarul sunt ideale pentru acest tip de mâncare.
De asemenea, cârnații pot fi folosiți și în omlete. Alături de telemea, ciuperci și ardei, aceștia vor da un gust deosebit clasicei omlete.
Preparate de sărbătoare, transformate în mâncăruri ideale de inclus în meniul zilnic
După mesele bogate de Crăciun, întotdeauna rămâne multă pâine. Nu va fi necesar să o arunci, ci o poți transforma cu succes într-o budincă delicioasă. Vei avea nevoie de lapte cald, multă esență de vanilie, zahăr sau miere, 4 ouă și unt.
Pâinea se înmoaie în laptele în care ai dizolvat zahărul și ai adăugat ouăle bătute, alături de esența de vanilie. Pâinea se așează într-un vas rezistent termic și de introduce la cuptorul încins la 200 de grade. În mai puțin de 30 de minute te vei putea bucura de un preparat absolut delicios.