Bărbatul a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe Sociale al Fundației Timișoara '89 direct de la Spitalul Județean (unde fusese internat cu diagnosticul de fibrilație atrială, cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală), prin intermediul Direcției de Asistență Socială Comunitară a Primăriei Timișoara. ”Este surdomut, nu are acte și nu poate da niciun fel de date despre el”, explică reprezentanții Fundației. Singurul însemn e că are tatuat pe braț numele Isac Ionel și pretinde că este nunele lui, însă nu a fost găsit în baza de date a poliției cu acest nume.

Pe același antebraț mai scrie cu majuscule Remus, box și lucs.
Secția 3 a Poliției Municipiului Timișoara a făcut demersuri pentru a-l identifica, dar fără succes.

”Mai are, pe antebraț, un tatuaj cu numele Remus. Când îl întrebi cine este acel Remus, bărbatul fără identitate strânge pumnii ca la box și ochii i se umplu de lacrimi. Dealtfel, cuvântul box este și el tatuat pe braț”, mai spun cei de la Fundația Timișoara '89. Ei au apelat la un cunoscător al limbajului semnelor, însă asistatul nu recunoaște gesturile. Nu poate spune cine este, nu știe să scrie, nu știe unde va pleca din Adăpostul de Tranzit. Așteaptă zile în șir cu ochii spre ușă, sperând că cineva îl va recunoaște.

Fundația Timișoara '89 lansează un apel public către cei care ar putea avea indicia asupra identității acetsui bărbat să se prezinte la noul sediu de pe strada Martir Gogu Opre nr. 24 din Timișoara saau să apeleze numărul de telefon: 0256493409.