Evenimentul Zilei > Social > Apel 112- aplicația care va salva milioane de români. Tâlharii, pedofilii, interlopii nu mai au șanse să scape. News Alert!
Apel 112- aplicația care va salva milioane de români. Tâlharii, pedofilii, interlopii nu mai au șanse să scape. News Alert!

Apel 112- aplicația care va salva milioane de români. Tâlharii, pedofilii, interlopii nu mai au șanse să scape. News Alert!

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a lansat aplicaţia mobilă „Apel 112", care permite transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 (SNUAU), când acesta inițiază un apel telefonic.

Aplicația pentru telefon „Apel 112”, pentru a funcționa, necesită activarea internetului și a funcției de localizare a telefonului. Este gratuită și se poate descărca din Google Play sau din App Store, fiind astfel compatibilă cu telefoane cu sistem Android, dar si iOS.

Serviciul 112 este numărul unic european de urgenţă pentru alertarea Poliţiei, Ambulanţei, SMURD-ului, Pompierilor şi Jandarmilor şi poate fi apelat, în condiţiile în care există o urgenţă, chiar şi atunci când utilizatorul nu are semnal la telefonul mobil în reţeaua proprie. ANCOM elaborează reglementări prin care se stabilesc condiţiile tehnice şi economice referitoare la realizarea comunicaţiilor către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, în scopul furnizării către cetăţeni a serviciului de urgenţă 112. Aceste reglementări sunt realizate în acord cu prevederile cadrului legislativ european.