Liderul USR l-a catalogat pe Klaus Iohannis drept „un om bun, în regulă”, dar el reprezintă „vechea clasă politică, ce a dus România în situația actuală”. Liberalii nu s-au grăbit să riposteze. Cristian Bușoi, aflat în platoul altei televiziuni a întors și celălalt obraș și a spus că PNL este osândit să facă echipă cu USR PLUS.

Omul lui Cioloș și cenușa-n cap

În schimb, afirmația lui Dan Barna a fost taxată de apropiați ai lui Dacian Cioloș. Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în guvernul Cioloș, i-a dat un sfat aspirantului la Cotroceni. „Dacă aș fi Dan Barna asta aș fi scris după ce aș fi verificat cu Redteam-ul ăla care ar trebui să existe.

A vorbit gura fără mine. Știu că a sunat îngrozitor de arogant. M-am surprins pe mine însumi cu tâmpenia asta. M-am gândit de multe ori că riscul oamenilor care sunt în poziții de forță este să înceapă să creadă și ei în prea sfințenia lor. Prea sfințenie desigur puternic încurajată de polarizare și conformism. Lucruri de care din păcate USR-ul nu e lipsit. Șuturile, bine meritate de altfel, sunt o lecție bună. Îmi pare rău că am spus o gugumănie”, a scris Nicolae pe Facebook.

Din bube, mucegaiuri și noroi…

Profesorul Bogdan Caranfilof a făcut o parodie după afirmația politicianului și a întocmit un top al evenimentelor pe care le-ar fi putut influența Barna.

„Dacă Dan Barna ar fi trecut, din întâmplare, în anul 106, prin zona Sarmizegetusei, romanii ar fi fost învinși instant, iar Traian s-ar fi sinucis de rușine.

Dacă Dan Barna ar fi întemeiat Țara Românească în secolul al XIVlea, i-ar fi alipit imediat Moldova, Transilvania și Dobrogea și ne-ar fi scutit de așteptare.

Dacă Dan Barna ar fi condus armata noastră în Războiul de Independență, precum lupul din celebrul desen animat cu cei trei purceluși, ar fi suflat asupra redutelor turceși și lear fi pulverizat imediat.

Dacă Dan Barna era Regele României în timpul primului război mondial, armata noastră ar fi învins în două zile definitiv Germania și Austro-Ungaria. După care, din plictiseală, ar fi cucerit Rusia într-o zi.

Dacă Dan Barna ar fi jucat, în 1994, în meciul României cu Suedia din sferturile de finală, ar fi înscris trei goluri în prelungiri.

Dacă Dan Barna nu se năștea, aceasta ar fi fost cea mai mare dramă a umanității. Iar umanitatea nici măcar nu ar fi avut habar”, a scris Bogdan Caranfilof.

 

Chichirău joacă tare

Una dintre vocile critice din USR, deputata Cosette Chichirău (foto), a anunțat că va candida la șefia USR la alegerile din toamnă. Adepții lui Barna au încercat să împingă congresul de alegeri după prezidențiale, însă forurile de conducere au respins propunerea. Chichirău, care alături de Nicușor Dan se numără printre fondatorii USR, și-a anunțat intenția de a candida făcând un rechizitoriu dur la adresa actualei conduceri. Ea consideră că „apartenența la clan nu mai poate să fie un criteriu pentru promovarea oamenilor”.

„Teambuildingul președintelui va dispărea. Pentru că în USR nu avem nevoie de cultul personalității”, a spus Chichirău.