Evenimentul Zilei > Actualitate > Aparatul pentru cancer, defect

Aparatul pentru cancer, defect

Aparatul cu ajutorul carora sunt tratati bolnavii cu cancer din judetul Timis s-a defectat in doar cateva saptamani de la punerea lui in functiune.

Acceleratorul linear de la buncarul Spitalului Municipal din Timisoara s-a stricat in mai multe randuri, potrivit managerului Municipalului, si va fi reparat cel mai tarziu luni.

„S-a stricat si anul trecut. Lucruri marunte se strica la el, condensatorul, diodele. Luni vor veni specialistii de la Medrom, societatea care se ocupa de reparatiile pe aparatele de radioterapie si il vor repara”, a declarat, ieri, managerul Octavian Cretu. Un numar de 70 de bolnavi ar fi trebuit sa beneficieze de tratamentul aparatului cu energii inalte.

„A stat aproape sase ani in garaj, l-am pornit acum o luna si are o mica defectiune. Se rezolva”, a declarat si seful de sectie de Radioterapie de la Municipal, doctorul Sorin Dema. Singurul loc in care mai pot merge bolnavii pana la repararea aparatului, este laboratorul de langa buncar, in care functioneaza un aparat vechi de zeci ce ani, care insa, nu are eficienta acestuia nou. Acceleratorul linear de la laboratorul de radioterapie cu energii inalte de langa Spitalul Municipal din Timisoara este nou.

ISTORIC

Trei saptamani de functionare

Laboratorul a fost dat in folosinta inainte de Craciun la Timisoara, iar aici ar urma sa fie tratati toti pacientii bolnavi de cancer din vestul tarii, care sa nu mai strabata sute de kilometri pana la Cluj, Targu-Mures, Bucuresti sau in strainatate. In total, ar fi vorba de aproape 20.000 de bolnavi la finele lui 2006. Aparatele din buncarul nou construit au fost cumparate de Ministerul Sanatatii si au o valoare de aproape patru milioane de dolari.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News