Anunțul momentului pentru o categorie de femei! Ce li se întâmplă după vaccinarea anti-Covid-19. Studiu-bombă

Anunțul momentului pentru o categorie de femei! Ce li se întâmplă după vaccinarea anti-Covid-19. Studiu-bombăsursa: Arhivă EVZ

Studiul sugerează că menstruația femeilor poate întârzia după vaccinarea împotriva coronavirusului O analiză pe baza miilor de înregistrări scoate în evidență nereguli după vaccinare. Este pentru prima dată când se recunoaște public despre această situație.

La scurt timp după ce vaccinurile împotriva coronavirusului au fost lansate în urmă cu aproximativ un an, femeile au început să raporteze cicluri menstruale neregulate după ce au primit vaccinurile.

Unele au spus că le-a întârziat menstruația. Altele au raportat sângerări abundente şi dureroase. Iar unele femei aflate în postmenopauză care nu au avut menstruație de ani de zile au spus că le-a venit din nou.

Studiu despre vaccin

Autorii au raportat că femeile care au fost inoculate au avut cicluri menstruale puțin mai lungi după ce au primit vaccin faţă de cele care nu au fost vaccinate. Perioadele lor în sine nu au fost prelungite, totuși, iar efectul a fost trecător, durata ciclului revenind la normal în decurs de una sau două luni.  Întârzierea a fost mai pronunțată la femeile care au primit ambele doze de vaccin în timpul aceluiași ciclu menstrual. Aceste femei au avut menstruația cu două zile mai târziu decât de obicei, au descoperit cercetătorii.

Studiul, din revista Obstetrics & Gynecology, este unul dintre primele care susțin rapoartele anecdotice ale femeilor conform cărora ciclurile lor menstruale au fost întrerupte după vaccinare, a spus dr. Hugh Taylor, președintele departamentului de obstetrică, ginecologie și științe reproductive de la Yale. Scoala de Medicina.

Nu sunt doar anecdote, „Există ceva real aici”

În același timp, a adăugat el, modificările observate în studiu nu au fost semnificative și păreau a fi trecătoare. „Vreau să mă asigur că descurajăm oamenii de la acele mituri neadevărate despre efectele fertilității”, a spus dr. Taylor. „Un ciclu sau două în care perioadele sunt modificate poate fi enervant, dar nu va fi dăunător din punct de vedere medical”. „Dacă aveți o zi în plus, este normal, nu este ceva de care să vă îngrijorați”, a spus dr. Bianchi.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Oregon Health & Science University și Warren Alpert Medical School of Brown University, în colaborare cu anchetatori de la Natural Cycles, a căror aplicație este folosită de milioane de femei din întreaga lume.

Cercetătorii au analizat înregistrările a 4.000 de femei care și-au urmărit cu meticulozitate menstruația în timp real, inclusiv aproximativ 2.400 care au fost vaccinate împotriva coronavirusului și aproximativ 1.550 care nu au fost vaccinate. Toate femeile erau  din SUA, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care și-au înregistrat menstruația timp de cel puțin șase luni, scrie nytimes.

 

Ne puteți urmări și pe Google News