Israelul, lovit din toate părțile! Numărul cazurilor Covid cresc alarmant de tare. Doi copii de șase ani cu afecțiuni grave au murit
- Antonia Hendrik
- 6 ianuarie 2022, 16:13
Doi copii de 6 ani mor când Israelul atinge peste 16.000 de cazuri. Mai precis, au fost identificați 16.115 noi purtători de virusuri în Israel, cel mai mare de la începutul pandemiei, cu aproape 4.000 mai mulți faţă de ieri, care a marcat deja un nou record.
Doi copii de șase ani cu afecțiuni grave de bază au murit ca urmare a complicațiilor COVID-19, a anunțat joi Centrul Medical Soroka, deoarece Israelul a înregistrat peste 16.000 de cazuri cu o zi înainte, în timp ce ministerele Sănătății și Educației s-au luptat pentru testare în scoli.
„Sunt cazuri severe de copii cu boli complexe de fond care s-au infectat cu corona și starea lor s-a agravat din cauza virusului”, a spus dr. Isaac Lazar, directorul Unității de Terapie Intensivă Pediatrică din Soroka.
Se cere vaccinarea copiilor în Israel
„Este important să vaccinăm copiii pentru a evita infecția și bolile grave”, a mai spus el. „Din cauza ratei accelerate de infecție, îngrijorarea noastră este că vom începe să vedem copii fără boli de fond îmbolnăvindu-se grav ca urmare a virusului.
Miercuri au fost identificați 16.115 noi purtători de virusuri în Israel, cel mai mare de la începutul pandemiei, cu aproape 4.000 mai mulți decât cu o zi înainte, care a marcat deja un nou record. Aproape 8% dintre testele PCR procesate au dat un rezultat pozitiv, de asemenea, una dintre cele mai mari rate de la începutul pandemiei.
Creșterea numărului de cazuri a tensionat sever capacitatea de testare a Israelului, în special în ceea ce privește PCR-urile, cel mai precis tip de test, care trebuie trimis la un laborator.
Cozi infernale la stațiile de testare. Rezultatele vin din ce în ce mai târziu
În ultimele câteva zile, s-au înregistrat cozi imense la stațiile de testare, iar timpul pentru obținerea rezultatelor – care înainte era în jur de 24 de ore sau mai puțin – s-a întins la 36 sau chiar 48 de ore sau mai mult.
Din acest motiv, autoritățile au decis să schimbe radical cerințele de testare, rezervând PCR-urilor populațiilor expuse riscului – peste 60 de ani și indivizi cu afecțiuni de bază – și permițând indivizilor mai tineri și sănătoși să se bazeze pe testele antigene – cunoscute și sub denumirea de teste rapide, deoarece nu au nevoie de lucrări de laborator și rezultatele sunt oferite în câteva minute, informează jpost.