Evenimentul ZileiActualitateAnunţul momentului de la autorităţi! Este obligatoriu până la 11 noiembrie 2022! Românii vizaţi de această decizie

Anunţul momentului de la autorităţi! Este obligatoriu până la 11 noiembrie 2022! Românii vizaţi de această decizie

Anunţul momentului de la autorităţi! Este obligatoriu până la 11 noiembrie 2022! Românii vizaţi de această decizie
Autorităţile daneze vor prelungi perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 noiembrie 2022. Un anunț similar a transmis și Suedia. În aceste condiții Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor care călătoresc în aceste țări să aibă un document de identitate valabil asupra lor.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o serie de avertizări de călătorie pentru românii care intenționează să se deplaseze în Danemarca și Suedia. Conform sursei citate, autoritățile daneze au anunțat că vor prelungi până în data de 11 noiembrie 2022 perioada în care vor fi efectuate controale la frontierele interne de stat. Un anunț similar a venit și din partea Suediei.

Drept urmare, românii care vor tranzita aceste țări, în perioada următoare, vor trebui să aibă asupra lor acte de identitate valabile.

Pe cale de consecință, oficialii ministerului de Externe recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil. Este vorba fie de pașaport, fie de o carte de identitate naţională.

Danemarca

Date de contact pentru călătorii români

Conform informării care a fost transmisă de MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga, Danemarca. Acesta este +4539407177. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi vor fi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie specială, cu caracter de urgenţă, mai au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527.355.537.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă cetăţenilor români să se informeze de pe paginile de internet http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro. Totodată reamintește că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie și aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs). Aici primesc informații utile și sfaturi de călătorie.

sursa foto. Wikipedia

Anunț pentru cetățenii români care merg în Suedia

Ministerul Afacerilor Externe a mai transmis o informare similară pentru cetățenii români care tranzitează sau care intenţionează să se deplaseze în Suedia. Autorităţile locale au anunţat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat, până la 11 noiembrie 2022.

Drept urmare, și în acest caz, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

În caz de necesitate, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: + 468.205.674. De asemenea, cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, urgentă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46.736.985.463.

Cetăţenilor români care călătoresc în Suedia li se recomandă să consultarea paginii de Internet https://stockholm.mae.ro.


Accesează: