Evenimentul Zilei > Social > Anunțul făcut de Microsoft. Ce se întâmplă cu cel mai popular sistem de operare din lume
Anunțul făcut de Microsoft. Ce se întâmplă cu cel mai popular sistem de operare din lume

Anunțul făcut de Microsoft. Ce se întâmplă cu cel mai popular sistem de operare din lume

Compania Microsoft a renunțat din această lună luna aceasta la suportul pentru Windows 7. Mulți utilizatori nu au luat încă în seamă avertistmentele. Sistem de operare a fost unul dintre cele mai importante versiuni oferite de Microsoft.

În primul an a depășit versiunea XP în ceea ce privește popularitatea, iar până în 2018, la apariția Windows 10, a deținut titlul de cel mai popular sistem de operare din lume.

Sistemul a fost lansat în 2009 iar acum, după zece ani, Microsoft a decis să întrerupă suportul pentru Windows 7. Va începe să facă asta odată cu 14 ianuarie 2020.

Până acum, compania a trimis periodic notificări utilizatorilor care nu au renunțat încă la această versiune a sistemului de operare. Pe 15 ianuarie, a fost trimis fiecărui utilizator câte o notificare pe tot ecranul, pentru a se asigura că informația ajunge la toată lumea.

Utilizatorii îl vor putea folosi în continuare, numai că acesta nu va mai primi actualizări de software de la Microsoft. Acest lucru înseamnă că nu va mai primi update-uri și nici patch-uri de securitate. Asta îi va lăsa pe toți cei care vor continua să folosească Windows 7 mult mai vulnerabili în fața problemelor de securitate. Printre altele, vei fi susceptibil la viruși și malware.

Cu toate acestea, un număr uriaș de utilizatori continuă să folosească această versiune învechită a sistemului de operare. Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky, milioane de computere încă rulează cu versiunea mai veche de Windows.  47% dintre companiile mici și mijlocii folosesc această versiune a sistemului de operare și 38% dintre consumatori.

Mai mult,  instituți importante încă folosesc sistemul de operare. National Health Service din Martea Britanie a anunțat în iulie că aproximativ un milion dintre computerele organizației folosesc versiunea de Windows 7.

Specialiștii recomandă tuturor utilizatorilor să treacâ cât mai repede la versiunea Windows 10, scrie playtech.ro.