Evenimentul Zilei > Social > Anunț EPOCAL pentru ȘOFERI. Se va întâmpla pe autostrăzi. LEGISLAȚIE RUTIERĂ la alt nivel
Anunț EPOCAL pentru ȘOFERI. Se va întâmpla pe autostrăzi. LEGISLAȚIE RUTIERĂ la alt nivel

Anunț EPOCAL pentru ȘOFERI. Se va întâmpla pe autostrăzi. LEGISLAȚIE RUTIERĂ la alt nivel

Atenție șoferi. Începând cu data de 4 iunie 2018 vor exista modificări la actuala legislație rutieră. Este important ca persoanele din UK care vor să își ia permisul să se conformeze cu noile reguli.

În prezent, conducătorii auto trebuie să treacă un test scris înainte de a ajunge pe autostradă.

Cu toate acestea, începând cu data de 4 iunie, șoferii cursanți vor avea opțiunea de a lua lecții de conducere voluntară pentru a conduce pe autostradă.

Instructorii de conducere vor avea permisiunea de a asista elevii care se află la un nivel „pregătit pentru testare”.

Cu toate acestea, șoferii cursanți vor trebui totuși să fie însoțiți de un instructor, iar autoturismele vor trebui să fie echipate cu pedale și pe partea instructorului.

Se speră că schimbarea va face ca șoferii să știe cum să folosească autostrada atunci când trec testul.

Crispin Moger, directorul executiv al companiei Marmalade, un furnizor de mașini și asigurări pentru șoferi tineri, a declarat: „Recensământul nostru anual a arătat că condusul pe autostradă a fost scenariul unul dintre cele mai reale scenarii pe care șoferii cursanți doreau să le experimenteze.

Cred că pot fi făcute mai multe pentru a prezenta o percepție mai largă, realistă și mai practică a condusului. De exemplu, în plus față de condusul pe autostradă, timpul de noapte (71%) și timpul de petrecut la orele de vârf (60%) conducând în cadrul lecțiilor au fost considerate drept priorități pentru șoferii care învață”.

„Acestea sunt întâmplări de zi cu zi pentru majoritatea șoferilor, astfel încât este important ca șoferii cursanți să fie înarmați cu cât mai multă experiență și încredere înainte de a fi în spatele volanului  ca șofer calificat”, a mai spus acesta, conform TheSun.