Evenimentul ZileiEconomieAnunț despre facturile la energie electrică. Ce trebuie să facă românii

Anunț despre facturile la energie electrică. Ce trebuie să facă românii

Anunț despre facturile la energie electrică. Ce trebuie să facă românii
În ceea ce privește facturile la energie electrică, Virgil Popescu, ministrul Energiei, și-a exprimat o nemulțumire după decizia luată de ANRE.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a vorbit despre facturile la energie electrică. El este nemulţumit de Ordinul emis de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei. Potrivit căruia companiile pot acorda reduceri egale cu diferenţa dintre preţul serviciului universal şi cea mai bună ofertă a lor fără abonament pentru piaţa concurenţială. Fiindcă acesta lasă la latitudinea furnizorilor oferirea discountului la preţul energiei.

Ionuț Popescu, ministrul Energiei, despre facturile la energie electrică

„Sunt uşor nemulţumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toţi cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie…! Până atunci Ordonanţa de Urgenţă este în continuare pe circuitul de avizare.

Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienţi şi să ofere cele mai bune preţuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esenţial: trebuie să punem clientul în centrul pieţei liberalizării şi NU furnizorul”. A fost mesajul scris de Ionuț Popescu pe pagina de Facebook.

„Vreau să văd exact facturi ale oamenilor şi îi încurajez să iasă să spună ce facturi au primit, tot ce primesc după data de miercuri (27 ianuarie) ar trebui să fie în concordanţă cu ordinul nou”, a spus ministrul la Antena 3.

„Vor putea opta pentru o nouă ofertă”

ANRE a aprobat miercuri un Ordin conform căruia Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor. Și vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat.

„Astfel, clienţii vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor. Și vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. Cel puţin până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament. Și vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021. Dar şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică”. Au spus reprezentanţii ANRE.

 


Accesează: