Evenimentul Zilei > Actualitate > Energie electrică. Precizări de ultim moment de la Virgil Popescu. Am scăpat de calvar
Energie electrică. Precizări de ultim moment de la Virgil Popescu. Am scăpat de calvar

Energie electrică. Precizări de ultim moment de la Virgil Popescu. Am scăpat de calvar

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat vineri că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei va obliga printr-un ordin furnizorii de energie electrică să se îndrepte spre clienţii de pe piaţa reglementată cu cea mai bună oferta din portofoliul lor, de pe piaţa liberă.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, pare să fi oferit precizări care să vină în ajutorul consumatorului.

Cei 6 milioane de consumatori care ar fi fost nevoiţi să treaca de pe piaţa reglementată în piaţă liberă. Nu mai trebuie să alerge după furnizori şi să se îmbulzească la cozi în încercarea de a-şi renegocia contractele cu frunizorii, a explicat Virgil Popescu în exclusivitate pentru Antena 3.

„Clienții vor fi automat transferați în piața concurențială la furnizorul pe care l-au avut la dată de 31 decembrie. La prețul conecurențial, practic la cel mai mic preț concurențial pe care furnizorul îl cere pe piață.

Practic nu vom mai obliga oamenii să stea la cozi să schimbe într-o luna două trei contractele. Vor beneficia pe o perioada de 6 luni de zile de cel mai mic preț. În această perioada de 6 luni de furnizorul va avea obligația să vină în fiecare luna la client. Și să-l înștiințeze cu cel mai bun preț și să încheie contractul în aceste 6 luni de zile.” a declarat Ministrul Popescu.

Virgil Popescu: Preț mai mic la energie, eu zic să mai așteptăm câteva luni

Virgil Popescu, a declarat că în câteva luni va începe să funcționeze cu adevărat concurența în ceea ce privește prețurile la serviciile de energie electrică pentru consumatorii casnici.

”În ceea ce privește prețul mai mic al energiei electrice, eu zic să mai așteptăm câteva luni de zile. Există deja oferte mai mici, dar să mai așteptăm ca prețurile să se așeze. Și să înceapă să funcționeze concurența reală. De fapt, unii dintre clienți se vor duce singuri în altă parte. Sunt convins că vor fi furnizori care vor canibaliza piața altor furnizori.

Și sunt foarte mulți furnizori care au oameni în reglementat, nu i-au trecut în concurențial. Acolo este o piață care sunt sigur că va fi atacată de alți furnizori. Ori ca să-l muți pe client de la unul la altul trebuie să-i oferi condiții și, mai ales, preț mai bun”, a spus Ministrul Energiei, marți, la Digi 24.

”Este exclus ca un consumator care alege un furnizor ce nu are și distribuție să aibă probleme la avarii. Și la gaze e valabil și la energia electrică”, a afirmat acesta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.