Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunţ de ultimă oră! Ministrul Transporturilor vrea să deschidă două staţii de metrou
Anunţ de ultimă oră! Ministrul Transporturilor vrea să deschidă două staţii de metrou

Anunţ de ultimă oră! Ministrul Transporturilor vrea să deschidă două staţii de metrou

Reprezentanţii Metrorex se află în discuţii cu cei de la ISU pentru obţinerea unui ultim aviz necesar deschiderii circulaţiei pe Magistrala 4

Metrorex anunţa, la jumătatea lunii decembrie 2016, că circulaţia pe secţiunea de metrou Laminorului – Străuleşti ar putea fi deschisă pasagerilor în primul trimestru al anului 2017. Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, aşteaptă aviz de la ISU

Reprezentanţii Metrorex se află în discuţii cu cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru obţinerea unui ultim aviz necesar deschiderii circulaţiei pe Magistrala 4 de metrou secţiunea Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la o dezbatere de specialitate. 

„Avem veşti bune pentru Magistrala 4. Se poartă discuţii între reprezentanţii Metrorex şi cei de la ISU. Avem ultimul aviz de obţinut şi vom putea deschide şi cele două staţii de metrou în scurt timp", a spus Răzvan Cuc. 

Operaţiunea de verificare a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii Magistrala 4 – Extinderea cu două noi staţii de metrou: Laminorului şi Străuleşti a demarat la începutul lunii decembrie. 

Concluziile comisiilor de specialitate care au verificat lucrările au evidenţiat finalizarea tuturor lucrărilor de arhitectură, finisaje, lifturi şi escalatoare, cale de rulare, instalaţii electrice şi sanitare, instalaţii PSI, instalaţii de ventilaţie, telefonie şi ceasoficare, acestea fiind în deplină stare de funcţionare, astfel încât probele tehnologice aferente instalaţiilor precum şi ale circulaţiei trenurilor să poată fi efectuate. 

Staţiile Laminorului şi Străuleşti sunt elemente componente ale Secţiunii Parc Bazilescu – Străuleşti, secţiune ce face parte din Magistrala 4 de metrou (Gara de Nord – Lac Străuleşti), inclusă în investiţia "Racorduri la Reţeaua de Metrou. Tronsonul I Sălăjan – Linia de Centura şi Tronsonul II Gara de Nord – Basarab – Laromet'', aprobată prin HG 598/08.06.2011.