Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț crucial despre programul Rabla! Cum afectează pandemia achiziția de mașini
Anunț crucial despre programul Rabla! Cum afectează pandemia achiziția de mașini

Anunț crucial despre programul Rabla! Cum afectează pandemia achiziția de mașini

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor ( DRPCIV) informează că radierea din circulație a autovehiculelor uzate, din programul Rabla va fi efectuată din oficiu de către serviciul care a efectuat înmatricularea. Certificatul de distrugere va fi transmis în format electronic.

Decizia intră în vigoare de astăzi, din cauza măsurilor dispuse la nivel național, privind limitarea sau încetarea temporară a activității cu publicul, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

”Începând cu data de 26.03.2020, operațiunea de radiere din circulație a unui vehicul uzat, participant în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național „RABLA”, va fi efectuată din oficiu, în conformitate cu prevederile art. 17 alin. (5) lit. a) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor care a efectuat înmatricularea acestuia, în baza transmiterii către această instituție a certificatului de distrugere, în format electronic, de către operatorul economic autorizat care a emis acest document”, informează DRPCIV.

Dovada radierii din circulație a unui vehicul aflat în situația r menționată va fi transmisă, de îndată, titularului înmatriculării, la ultima adresă de domiciliu existentă în Registrul Național de Evidență a Permiselor de Conducere și a Vehiculelor Înmatriculate.

DRPCIV precizează că ”finalitatea acestui demers va fi reprezentată de efectuarea operațiunii de radiere din circulație a vehiculelor, fără a mai fi necesară prezentarea, de către proprietari, la ghișeele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, a  documentelor prevăzute de art. 25 al O.M.A.I. nr. 1501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu respectarea termenelor stabilite în legislația aplicabilă Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național”.