Evenimentul Zilei > Sport > Antonio Conte, noul antrenor de la Inter Milano. Este oficial!
Antonio Conte, noul antrenor de la Inter Milano. Este oficial!

Antonio Conte, noul antrenor de la Inter Milano. Este oficial!

Antonio Conte, în vârstă de 49 de ani, este noul antrenor al celor de la Inter Milano. Acesta revine în Serie A după 5 ani.

După ce l-a concediat joi pe Luciano Spalletti, Inter a oficializat azi numele noului antrenor nerazzurro: Antonio Conte. Acesta a semnat un contract pe trei stagiuni, cu 9 milioane de euro salariu anual. În mod surprinzător, italienii au anunțat mutarea la ora 6 dimineață, ora locală, scrie GSP.

„M-au impresionat claritatea clubului, istoria sa și dorința de a readuce echipa acolo unde merită”, au fost primele cuvinte ale tehnicianului în vârstă de 49 de ani. Care va fi mâine alături de Steve Zhang, președintele grupării milaneze, la finala Champions League de la Madrid.

Conte, 13 ani jucător la Juventus (1991-2004), pregătind squadra bianconera între 2011 și 2014, a devenit ținta fanilor torinezi. Unul dintre ei a făcut o petiție pe internet pentru a i se „șterge” steaua cu numele său de la „Allianz Stadium”. Și a strâns peste 200 de semnături în primele ore.

Conte era liber de contract din 2018, după ce a plecat de la Chelsea. De-a lungul carierei, Conte a antrenat la Siena, Arezzo, Bari, Atalanta, Juventus, naționala Italiei și Chelsea.