Evenimentul Zilei > Actualitate > Antibiotice, ARSENIC și substanțele cancerigene din farfurie. ALIMENTUL pe care-l considerăm sănătos, dar ne UCIDE LENT
Antibiotice, ARSENIC și substanțele cancerigene din farfurie. ALIMENTUL pe care-l considerăm sănătos, dar ne UCIDE LENT

Antibiotice, ARSENIC și substanțele cancerigene din farfurie. ALIMENTUL pe care-l considerăm sănătos, dar ne UCIDE LENT

Consumăm fără să vrem antibiotice, hormoni și substanțe cancerigene, care ne ajung în organism chiar prin mâncarea pe care o punem pe masă. Iar carnea de pui este unul dintre alimentele care fac ca viața noastră să fie pusă în pericol din cauza pericolelor prezentate anterior.

Un raport al Autorității Europene pentru Securitatea Alimentelor precizează: "87% din puii crescuți în România sunt plini cu substanțe chimice periculoase. Puii sunt îndopați cu antibiotice în fermele din România și astfel au dezvoltat rezistență la ciprofloxacină, tetraciclină și ampicilină, substanțe care se folosesc și pentru tratarea unor infecții sau boli ca otita ori bronșita. Mâncând acești pui și oamenii capătă rezistență la medicamente".
Nu numai în România există această problemă.

În SUA, peste 70% din antibioticele produse anual merg către industria animalelor și păsărilor. Antibioticele ajung astfel în farfuria noastră și fără să știm căpătăm rezistență în fața unor infecții.
Cecetătorii au demonstrat că în carnea de pui există Salmonella, iar această afecțiune este extrem de periculoasă pentru om. Aproximativ 13% dintre persoanele infectate cu Salmonella suferă septicemie, o complicație în care infecția se extinde în întreg organismul. 

În plus, carnea de pui conține și E. Coli. Aproximativ 7% din carcasele de pui testate au avut rezultate pozitive pentru E. Coli, o bacterie care poate produce enterocolite, dar și complicații care pun viața în pericol.
Cercetatorii au publicat În Emerging Infectious Diseases un raport prin care demonstrează pericolul real de infectare a omului, având în vedere că E. Coli din carnea de pui este foarte apropiată genetic de tulpina de E. Coli umană, comparativ cu bacteriile care contaminează carnea de vită de exemplu. 
Carnea de pui conține și arsenic. Această substanță s-a dovedit a fi în doze mai mari în carnea de pui decât s-ar fi declarat.