Antibiotic natural extrem de puternic. Ne salvează de răceală şi gripă

Antibiotic natural extrem de puternic. Ne salvează de răceală şi gripăCât e normal să dureze gripa. Trebuie tratată la timp. Sursa foto. Dreamstime

Răceala şi gripa sunt două afecțiuni ce pot surveni pe tot parcursul anului. Totuși, frecvenţa cea mai crescută este întâlnită toamna şi iarna. Antibiotic natural extrem de puternic, care ne apără de viroze şi ne stimulează imunitatea.

Antibiotic natural. Medicul Ruxandra Constantina a vorbit, în cadrul rubricii „Sfat de sănătate”, despre un antibiotic natural care ne apără de viroze. Dar ar şi despre prevenţie şi suplimente pentru imunitate.

Antibiotic natural. Sfaturi de la Ruxandra Constantina

Experții susțin ca vremea mai rece poate permite virusului gripal să circule mai ușor, dar şi alți factori sunt de vina pentru creșterea numărului de viroze din timpul toamnei și iernii.

Medicul Ruxandra Constantina a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, despre un antibiotic natural care ne apără de viroze. Dar şi despre prevenţie şi suplimente pentru imunitate.

„Răcim şi pentru că stăm mai mult în interior. Cred că în primul rând pentru că stăm mai mult în interior, în spații aglomerate. După aceea stăm mai puțin în aer liber.

Când este frig afară, stăm prea mult timp în interior şi prea puţin in aer liber. Prin urmare mai puţină absorbţie a vitaminei D, care este implicată direct în imunitate.

Important e ca aceste răceli, de exemplu, un guturai să nu se transforme în traheobronşită, pneumonie, laringită.

În această perioadă putem lua vitamina D pentru că nu ne mai expunem la soare. Pentru copii, în concentraţii de 400-800 de unităţi internaţionale, până la 4.000-5.000 de unităţi pe zi pentru adulţi. Putem combina cu magneziu, vitamina K2.

Vitamina C să încercăm să o luăm din alimente. Avem fructele de pădure, citricele, verdeţurile.

Cauzele infecţiilor respiratorii

Infecțiile respiratorii sunt provocate de:

  • rhinovirusurile (cele mai răspândite)
  • coronarovirusuri (SARS COV 2 dar și alte tipuri)
  • virusul sincitial respirator
  • adenovirusuri
  • virusuri gripale

Dozele mari de 1-3 g, le luăm pe doar atunci când suntem răciţi şi avem nevoie. Să nu uităm de produsele stupului. Mierea, propolisul, care este un antibiotic natural deosebit de puternic şi care conţine B-uri naturale.

Mierea, antibiotic natural

Sursă foto: Dreamstime.com

Antibiotic natural. Alte remedii de la medicul Ruxandra Constantina

Imunitatea ne apără organismul de dezvoltare a celulelor canceroase.  Putem să facem o simplă inhalație. De exemplu, într-un ceai fierbinte de tei, de mușețel sau apă fierbinte, adăugăm câteva picături de ulei esențial de mentă, rozmarin, titrie, eucalipt, brad, pin și inhalăm 10 minute cu prosopul pe față. Aceste uleiuri esențiale pătrund destul de puternic și de adânc. Aşa se fluidifică mucusul.

Ceaiul de hibiscus, cimbru, cimbrişor, busuioc ne creşte imunitatea. La fel şi ceaiul de ghimbir sau curcuma. Multe persoane consideră că îmbolnăvirea este mai frecventă în timpul anotimpurilor reci, din cauza frigului și a precipitațiilor. Acest lucru este valabil doar din anumite puncte de vedere, ploile nefiind agenți etiologici pentru răceală sau pentru gripă.

Totuși, virușii se transmit mult mai ușor la temperaturi și umidități joase. Indiferent de aceste lucruri, trebuie să apelăm la metode de profilaxie a îmbolnăvirilor, așa cum am discutat.