Practic, UPC va plăti pentru a putea avea în grilă posturile Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV. Cu alte cuvinte, Antenele au mai semnat (pe lângă UPC și Focus Sat), cu RCS, cu Orange și cu o serie de companii locale sau regionale, mai notează Paginademedia.ro

Menționăm că, în această lună, grupul Intact a ieșit din lista televiziunilor must-carry, iar operatorii de cablu trebuie să plătească stațiilor pentru a le putea difuza.Primul operator mare cu care Antenele au semnat a fost RCS, ocazie cu care cele două grupuri – Digi și Intact, au anunțat că renunță la procesele pe care le-au intentat unii altora de-a lungul timpului. În acest moment, cele mai importante grupuri TV din România – Pro TV și Intact – sunt distribuite în acest sistem (în schimbul unor taxe de la cabliști). Pro TV a ieșit deja din must-carry în urmă cu câțiva ani.

În continuare, vom reda declarația făcută de Intact

Stațiile tv ale Antena TV Group S.A și Antena 3 S.A. ramanin grilele UPC și FOCUS SAT și după ieșirea din,,must carry

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel și ZU TV vor continua să fie distribuite neîntrerupt, în rețelele UPC și pe platforma DTH Focus Sat, în baza parteneriatului stabil și de lungă durata pe care Antena TV Group S.A. și Antena 3 S.A. îl au cu UPC România SRL și cu Focus Sat România SRL.

În luna iunie 2018, trustul INTACT a anunțat ieșirea posturilor sale tv din ,,must carry” și încheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel și Zu Tv vor mai putea fi recepționate în curând doar în retelele distribuitorilor care doresc încheierea unui contract de retransmisie.

În acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatileRCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange și alte societăți de distribuție cu acoperire locală și regională. De asemenea, existadiscutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul încheierii contractelor de distribuție.