Deși este considerată de mulți ca fiind aproape lipsită de viață, Antarctica găzduiește nenumărate tipuri de alge. Acestea cresc în zăpadă și se hrănesc cu dioxid de carbon din aerul ce le înconjoară.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge și de la British Antarctic Survey au combinat imagini satelit cu observațiile de la sol. Astfel, au detectat răspândirea algelor verzi pe continentul cel mai arid al lumii.

Aceștia, după cum relatează ScienceAlert, au identificat peste 1.600 de alge diferite de-a lungul zăpezii de pe peninsula, având o suprafață de 1.9 km pătrați.

„Mulți oameni cred că Antarctica are doar pinguini și zăpadă. Dar, dacă te uiți mai atent, există foarte multe plante”, au conchis cercetătorii.

Algele absorb cantități mari de CO2

Cercetătprii au calculat că algele din Antarctica absorb momentan niveluri de CO2 echivalente cu 875.000 de călătorii obișnuite cu mașina.

Cercetătorii au mai descoperit și că mai toate algele „înflorite” erau la o distanță de cam cinci kilometri de coloniile pinguinilor. Asta se datorează faptului că excrementele păsărilor sunt un fertilizator excelent.