Evenimentul Zilei > Actualitate > Bomba zilei. ANRSC: Romprest are tarifele legale
Bomba zilei. ANRSC: Romprest are tarifele legale

Bomba zilei. ANRSC: Romprest are tarifele legale

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat ieri că a solicitat Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) ridicarea licenţei companiei Romprest. Dar, supriză. ANRSC anunță că Romprest are tarifele legale.

Nu este prima oară când primarul invoca ANRSC, în speță o notă de constatare a Autorității întocmită după un control al acesteia din luna martie a anului curent. În refuzul primarului sectorului 1 de a achita contravoaloarea unor facturi restante către Romprest  este menționat că plata nu se face pentru că ”tarifele sunt nelegale”, potrivit concluziilor ANRSC. Doar că pasajul la care face referire primarul NU există în nota de control. Dimpotrivă, există unul, contrar:

”În ceea ce privește tarifele practicate de societatea ROMPREST, echipa de control NU a menționat nelegalitate la nivelul tarifelor aprobate de Primăria Sectorului 1 prin HCL 113/1.04.2019 de modificare a tarifelor pentru activitatea de salubrizare…”

 

Precizarea ANRSC vine la solicitatea Romprest, care a cerut în mod expres Autorității nota de control.

În urma celor constatate, respectiv modul abuziv în care a fost deturnată și folosită Nota ANRSC, Romprest anunță că va sesiza organele penale.