Editura Evenimentul si Capital

ANRP își bate joc de LEGE și de zeci de mii de ROMÂNI

George Băeșu, președintele ANRP
Autor: | | 1 Comentarii | 2824 Vizualizari

Deși până în mai 2018 Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, ANRP, ar fi trebuit să soluționeze toate dosarele pe care le avea înregistrate încă din 2013, aceasta instituție mai are nevoie de încă mulți ani pentru a rezolva situația despăgubirilor pentru imobilele naționalizate.

Instituțiile statului au depășit nejustificat orice termen rezonabil pentru soluționarea cererilor de despăgubiri. ANRP finalizează dosarele într-un ritm extrem de lent punând la grea încercare nervii proprietarilor deposedați abuziv care în 2001 au depus notificări și ale căror dosare s-au plimbat între diverse autorități ale statului fără să li se acorde ceva până în prezent, se arată într-un comunicat al Asociației pentru Proprietate Privată ți ResRO-Restitution und Menschenrechte in Rumänien e.V. (Asociaţia pentru Restituirea Proprietăţilor și Drepturile Omului în România). .

Deși susține că analizează lunar câte 700 de dosare constituite în temeiul Legii nr. 10/2001, ANRP finalizează în medie puțin peste 300 de dosare/lună.

Astfel, deși această instituție ar fi trebuit să soluționeze până la 20 mai 2018 TOATE cele 53029 dosare pe care le avea înregistrate la data apariției Legii nr. 165/2013, până în prezent (adică 4 luni după expirarea acelui termen) au fost soluționate doar 52% dintre dosare.

Cu o medie de 308 dosare soluționate lunar (medie calculată de la începutul acestui an până în septembrie 2018 inclusiv), va mai fi nevoie de încă nouă ani și jumătate până la soluționarea tuturor dosarelor de Legea 10 înregistrate până în prezent la ANRP (respectiv un număr de 63107 dosare). Pentru cele care urmeaza a fi înregistrate de acum înainte nu mai putem face nicio estimare!, se mai arată în comunicatul Asociatiei pentru Proprietate Privata si ResRO-Restitution und Menschenrechte in Rumänien e.V. (Asociaţia pentru Restituirea Proprietăţilor și Drepturile Omului în România).

În comunicat se mai arată: Dacă persoanele îndreptățite nu au respectat anumite termene prevăzute de lege sancțiunea a fost imediată. Dacă nu au depus notificarea la timp, nu au completat dosarul sau nu au formulat contestație in 30 de zile au pierdut dreptul de a mai obține despagubiri. Pentru autoritățile statului care au depășit absolut toate termenele reglementate de legile reparatorii nu s-a prevazut însă niciun fel de sancțiune!

Halep, decizie FINALĂ! Simona a făcut anunţul ACUM

Pagina 1 din 2


Tag-uri: anrp, lege, proprietateStirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI