Evenimentul Zilei > Monden > Angelina Jolie face avere din vânzarea unui tablou creat de Winston Churchill. Milioane
Angelina Jolie face avere din vânzarea unui tablou creat de Winston Churchill. Milioane

Angelina Jolie face avere din vânzarea unui tablou creat de Winston Churchill. Milioane

Actriţa americană Angelina Jolie vinde singurul tablou pictat de Winston Churchill în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial cu o sumă ce se ridică la câteva milioane de dolari.

Angelina Jolie face avere din vânzarea unui tablou creat de Winston Churchill. Sir Winston Leonard Spencer Churchill a fost un om politic britanic.

De asemenea, el a fost prim-ministru al Marii Britanii (două mandate: 1940-1945 și 1951-1955) în Al Doilea Război Mondial. A fost apreciat ca unul din cei mai mari lideri de război ai secolului.

Angelina Jolie face avere din vânzarea unui tablou creat de Winston Churchill

Specialiştii estimează că lucrarea scoasă la licitaţie de Angelina Jolie se poate vinde chiar cu 2,5 milioane de lire sterline. Asta înseamnă 3,4 milioane de dolari pentru „Turnul moscheii Koutoubia” din Marrakech, Maroc.

Churchill a pictat „Turnul moscheii Koutoubia” după ce a participat la Conferința de la Casablanca, în ianuarie 1943. La acea întâlnire, el și președintele SUA Franklin D. Roosevelt au formulat următoarea etapă a strategiei pentru învingerea Germaniei naziste.

Churchill i-a dat pictura lui Roosevelt și, în cele din urmă, lucrarea a ajuns în colecția de artă deţinută de Angelina Jolie. Acum, actrița scoate piesa la vânzare.

„Singura lucrare pe care Churchill a pictat-o ​​în timpul războiului.”

„Este singura lucrare pe care Churchill a pictat-o ​​în timpul războiului, poate încurajat de progresele recente realizate de aliați în ceea ce el considera a fi una dintre cele mai frumoase țări pe care le-a întâlnit”, a spus Nick Orchard, casei de licitaţii Christie’s.

Pictura a fost realizată după ce liderii au fost de acord să accepte doar o „predare necondiționată” din partea Puterilor Axei. A fost o declarație de intenție semnificativă din punctul de vedere al strategiei stabilite de cei doi lideri.

Puterile Axei au fost națiunile care au luptat contra Aliaților în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cele trei puteri principale ale Axei au fost Germania Nazistă, Italia Fascistă și Japonia imperialistă. Cele 3 state formau Axa Roma-Berlin-Tokyo.

Cum a cumpărat Angelina Jolie tabloul creat de Winston Churchill

Tabloul este oferit de Jolie Family Collection şi a fost achiziționat de actriță în 2011. Casa de licitații nu a oferit mai multe detalii despre modul în care Jolie a ajuns să dețină tabloul.

Deși Churchill a pictat mai multe scene în Maroc înainte de începerea războiului, aceasta este singura lucrare cunoscută pe care a făcut-o între 1939 și 1945.

Stalin, Roosvelt, Churchill

„Turnul moscheii Koutoubia” este, prin urmare, probabil cel mai bun tablou realizat de Winston Churchill. Se consideră aşa mai ales datorită importanței subiectului pentru el.

De asemenea, pictura evidențiază importanța prieteniei dintre cei doi lideri, conform celor spuse de Orchard.

„Dăruirea lucrării lui Roosevelt subliniază faptul că Churchill îi purta președintelui american un mare respect. Ea indică eforturile lor comune în direcționarea puterilor aliate pentru finalul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a mai spus specialistul casei de licitaţii.

Opera de artă urmează să fie scoasă la vânzare pe 1 martie.

edition.cnn.com