Angajaţii din Sănătate încep azi protestele. Ministerul Sănătăţii spune că este deschis negocierilor

Angajaţii din Sănătate încep azi protestele. Ministerul Sănătăţii spune că este deschis negocierilor

Sindicaliştii din Sănătate plănuiesc proteste între 23 iunie şi 4 iulie, pentru a cere creşterea cu zece la sută a salariilor din sănătate şi asistenţă socială şi un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar, potrivit Mediafax.

Liderii Federaţiei Sanitas declarau la sfârşitul săptămânii trecute că s-a ajuns la această situaţie întrucât până acum revendicările sindicaliştilor din sistemul sanitar şi din asistenţă socială nu au fost soluţionate, de cinci ani nu s-au mai găsit soluţii pentru aceştia, iar în sănătate este un deficit enorm.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas cer, printre altele, încheierea unui contract colectiv de muncă în sectorul sanitar, creşterea cu zece la sută a salariilor din sănătate şi asistenţă socială, precum şi deblocarea posturilor.

Săptămâna aceasta sunt programate şi discuţii cu ministrul de Finanţe, după ce au avut loc negocieri cu ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu. Acesta s-a arătat deschis pentru identificarea soluţiilor privind salarizarea din sistemul sanitar şi din asistenţă socială, dar şi pentru încheierea contractului colectiv de muncă şi ar fi propus o nouă întâlnire săptămâna viitoare la care ar urma să participe şi ministrul de Finanţe pentru a se vedea ce posibilităţi există pentru majorarea salariilor.

Ne puteți urmări și pe Google News