Excepții în angajările de la stat. Guvernul scoate la bătaie 3.000 de posturi

Excepții în angajările de la stat. Guvernul scoate la bătaie 3.000 de posturi

Cu toate că guvernanții au anunțat o reducere drastică a numărului de bugetari, există domenii care fac excepție de la această mare restructurare.

Angajări masive la stat. Marcel Ciolacu a emis vineri o hotărâre pentru creșterea numărului de posturi în învățământul preuniversitar de stat. Această măsură este considerată „necesară pentru asigurarea resursei umane”, conform unui comunicat al Guvernului.

Angajări masive la stat în învățământul preuniversitar

Astfel, se suplimentează cu 3.000 numărul de posturi existent, din care 2.100 sunt posturi didactice de predare, iar 900 sunt posturi didactice auxiliare și nedidactice”, a transmis Executivul.

Cele 3.000 de noi posturi create de Guvern apar într-un moment în care coaliția de guvernare examinează un pachet amplu de măsuri pentru a controla cheltuielile bugetare. Printre opțiunile discutate se numără și reducerea posturilor bugetare. Inclusiv a diminuării numărului de secretari de stat în ministere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia are în vedere „asigurarea dreptului la educație al copiilor și integrarea unui număr cât mai mare de copii/elevi cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă”. Precum și „nevoia de a dezvolta servicii de asistență psihopedagogică, orientare școlară, consiliere educațională și de sprijin”.

După promulgarea acestui act normativ, Ministerul Educației va aloca, prin intermediul unui ordin, inspectoratelor școlare numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat.

Totul prin intermediul bugetului propriu al Ministerului Educației, pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Profesori. Sursa: ZDG

Site-urile Ministerelor, pline de anunțuri de angajări

În luna august, site-urile diferitelor Ministere erau pline de anunțuri de angajări. S-au căutat persoane de la debutanți la experți, precum și grefieri sau specialiști IT în ministerele Justiției, Fondurilor Europene, Finanțelor și la Casa Națională de Sănătate. Asta cu toate că măsurile de reducere anunțate de Guvern ar trebui să intre în vigoare în toamnă.

Cele mai multe dintre posturile proaspăt scoase la concurs au fost la Ministerul Justiției.

Instituția căuta 138 de persoane. Din acestea, 100 de posturi au fost destinate personalului auxiliar de specialitate. Inclusiv grefieri și specialiști IT, în timp ce celelalte 38 erau destinate funcționarilor publici.

Pentru a acoperi salariile și indemnizațiile de hrană, Ministerul a trebuit să cheltuiască anual peste 21 de milioane de lei în plus.