Editura Evenimentul si Capital

Andy Garcia în rolul lui Brâncuși - încă un șmen balcanic

Bogdan Tiberiu Iacob
Autor: | | 1 Comentarii | 545 Vizualizari

Campania de colectare a banilor necesari achiziţiei ”Cuminţeniei pământului” mai are cîteva zile de derulare, dar situaţia e dramatică: abia 7-800 de mii de euro strînse din cele şase milioane scontate, la care se adaugă alte 5 milioane date de guvern, din banii contribuabililor.

Finalmente, guvernul va fi obligat să achite întreagă suma, dar cîrcotaşilor li se va închide lesne gură: cum să ne zgîrcim la bani cînd e vorba de creaţia unui geniu pe care americanii, iată, se pregătesc să-l imortalizeze într-un superfilm?

De unde ştim că se face un film despre Brîncuşi?

Din toată presă zilei de ieri, de la cele mai anonime siteuri la marile televiziuni.

De unde ştiu ziariştii despre film?

Bună întrebare.

Pentru că aici, se cam rupe filmul, fie-ne îngăduit un joc de cuvinte.

Ieri noapte, la orele 0,51, ziarul ”Adevărul” postează pe net materialul ”EXCLUSIV – Andy Garcia îl va juca pe Brâncuşi în filmul „The Sculptor“”.

Scrie ziarul:

”Informaţia a fost confirmată de regizorul Mick Davis, cel care a regizat filmul „Modigliani“, filmat în România. Acesta a postat pe pagină personală de Facebook o fotografie cu celebrul actor Andy Garcia, iar acesta apare în imaginea alb negru cu o barbă “brâncuşiană” şi cu o pereche de ochelari. “Andy will play Brâncuşi în The Sculptor” (Andy îl va juca pe Brâncuşi în “Sculptorul”), a scris regizorul”.

Cam asta e tot!

Numai că, avem de a face cu mici ”găuri negre”, pe unele dintre ele chiar ziarul încercînd să le acopere, stîngaci.

Cum ar fi faptul că IMDB.com, cea mai completă şi mai informată platformă media în domeniul filmului, inclusiv în ce priveşte proiectele pe următorii cîţiva ani, nu suflă o vorbă, pe nicăieri, despre asemenea film.

Nici pe pagină lui Mick Davis, nici pe a lui Garcia.

Ca actor, el are pe ţeavă, în producţii viitoare, doar roluri în Geostorm, Haedlock, Max Steel, What about love sau The True Memoirs of an Internaţional Assassin.

Pe pagina de Facebook a regizorului, trebuie spus, nu apare postarea respectivă, ci doar share-urile unor prieteni, ceea ce înseamnă fie că postarea a fost ştearsă, fie că ea e disponibilă doar cercului de prieteni, ceea ce limitează la maxim răspunderea regizorului pentru afirmaţiile sale.

Nicăieri în presă internaţională nu apare, de asemenea, cea mai măruntă informaţie despre filmul pomenit, cel mai timid zvon, deşi asemenea informaţii sunt vînate cu aviditate de ziarişti, pentru că interesează fanii.

Se scrie pe larg, în schimb, despre faptul că Andy Garcia se chinuie, cam de multă vreme, să termine un proiect cinematografic de suflet, ”Hemingway & Fuentes”, povestea prieteniei dintre legendarul scriitor şi căpitanul de vas care l-a inspirat pentru ”Bătrînul şi marea”, unde Garcia îl joacă pe Fuentes, fiind şi regizor.

În articolul din ”Adevărul” şi pe pagină de Facebook a lui Mick Davis e prezentată o poză a lui Garcia cu barbă brâncuşiană, sugestia fiind clară că ar proveni de la o probă de rol.

Cand pica ziua de Rusalii in 2019. Cate zile libere vor avea romanii

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI