Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă EvZ. „Scheletul” lăsat de fugarul Strutinsky în Portul Tomis va primi autorizație de construire de la Decebal Făgădău
Anchetă EvZ. „Scheletul” lăsat de fugarul Strutinsky în Portul Tomis va primi autorizație de construire de la Decebal Făgădău

Anchetă EvZ. „Scheletul” lăsat de fugarul Strutinsky în Portul Tomis va primi autorizație de construire de la Decebal Făgădău

Orașul Constanța vede cum ultimul membru al tripletei Mazăre-Constantinescu-Strutinsky dispare. Și la propriu și la figurat. Dar "scheleții" rămân, mare parte în sarcina primarului Decebal Făgădău.

Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare în data de 6 iulie 2020. Cum controversatul om de afaceri este de negăsit, poliția l-a dat în urmărire națională. Însă „urmele” afacerilor sale imobiliare frauduloase fac în continuare valuri la Constanța.

O agenție imobiliară ne invită să cumpărăm apartamente la prețuri astronomice în „scheletul” unui imobil fantomă din Portul Tomis, o veche afacere lăsată în urmă de fugarul Strutinsky:

„All Imobiliare Constanţa cu mândrie vă oferă la vânzare în exclusivitate în Portul Turistic Tomis, apartamente premium la – poate – cele mai înalte standarde de pe litoralul românesc! Structura existentă în acest moment va fi finalizată până la sfârşitul anului 2020”. 

Acest anunț corespunde mult mai mult proverbului: în afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul, decât realității.

Povestea unuia dintre cele mai controversate imobile din orașul Constanța este una veche. În octombrie 2012, Radu Mazăre anunţa că va fi construit un hotel Hilton în Portul Tomis. Hotelul, care a rămas la stadiul de sinistru „schelet metalic”, are o strânsă legătură cu tripleta Mazăre-Strutinsky-Constntinescu, ca orice afacere imobiliară din Constanța. În anul 2002, în perioada în care Radu Mazăre era primar, terenul a fost vândut către societatea Satu&Fase SRL, care îl avea administrator pe Cristian Serghie (cetățean român stabilit în Italia), partener în diverse firme cu Strutinsky și cu Valentin Gheorghe Ionescu. Ulterior, conform spuselor edilului Radu Mazăre, astăzi aflat după gratii, interpusul Serghie, din cauza unor probleme de familie, a renunțat la proiect. Nu și fugarul Strutinsky.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE