Evenimentul Zilei > Social > Anca Florea, noul director al Circului. Anunțul Gabrielei Firea
Anca Florea, noul director al Circului. Anunțul Gabrielei Firea

Anca Florea, noul director al Circului. Anunțul Gabrielei Firea

Primarul general a anunțat, miercuri, că noul director al Circului Metropolitan este Anca Florea: „Mult succes, Anca Florea! Un om onest, profesionist, dinamic! La cât mai multe spectacole de calitate!”, a scris edilul pe pagina personală de Facebook.

„Primaria Municipiului București anunță că, începand cu data de 18 februarie 2020, doamna Anca Florea a preluat atribuțiile funcției de manager al Circului Metropolitan București, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcției de director la această instutie, conform legislației în vigoare. Cu o vastă experiență jurnalistică, cunoscuta voce de radio și realizatoare de talk show-uri, doamna Anca Florea a ocupat și o serie de posturi cu atribuții în management și comunicare, atât în Radiodifuziunea Română cât și în cadrul Ministerului Culturii.”, a anunțat Gabriela Firea, prin biroul de presă al Primăriei Municipiului București. Anca Florea a fost colegă cu Gabriela Firea în trustul Intact.

Anca Florea este mama prezentatoarei Sabina Iosub de la Antena 3 și, de profesie, este medic stomatolog.

Totodată, ea a ales stiloul în detrimentul frezei și a publicat trei volume:

‘Inapoi, in Basarabia’, Editura Cartea Romaneasca – 1994, ‘Pastrati Romania intreaga’ – Editura Viitorul românesc – 1996, ‘Perechea mea din cer’ editura Tofan Group – 1998.

A castigat premii precum ‘Premiul National de Umor George Toparceanu’, acordat de Asociatia Nationala a Umoristilor – 1996, Galaxia Radio/SRR si Premiul ‘Pamfil Seicaru’ acordat de Societatea Ziaristilor Romani – 1994.

Anca Florea a fost, de asemenea, realizatoare de emisiuni la Radio România Actualități, Redactor-Șef Știri la TVR Internațional, membru al Corpului Administrativ al Radiodifuziunii Române.