Autotmobilul marca Aro 304 urmează să fie scos la licitație pe fata de 7 martie. Confrom datelor publicate de către instituție,  automobilul „a fost utilizat de fostul preşedinte al României Nicoale Ceauşescu”. De culoare gri şi fabricat în 1977, autoturismul pe benzină are o capacitate de 2.495 cmc, iar bordul arată că a parcurs 72.453 de kilomentri.

Preţul de evaluarea, respectiv de pornire al licitaţiei, este de 103.125 lei (21.700 de euro), neimpozabili, respectiv nu se aplică TVA.

Reamintim că ANAF este la a doua încercare de a vinde mașina lui Ceaușescu. La începutul lunii cureente, ANAF a încercat să vândă aceeaşi maşină la un preţ de 137.500 de lei (29.000 de euro), însă nimeni nu s-a arătat interest de ofertă.

În prezent, autoturismul se află în proprietatea lui Ovidiu Tender, iar prin licitație, statul încercă să recupereze bani de la acesta, în urma unor înşelători şi cazuri de spălare de bani dovedite. Taxa de participare reprezintă 10% din preţul de pornire al licitaţiei, care trebuie să fie plătită cash sau poate fi depusă o scrisoare de garanţie, până la data de 6 martie, scrie Ziarul de Iași.

 

Te-ar putea interesa și: