Evenimentul Zilei > Justitie > Ana Birchall dă frisoane marilor infractori. „Recuperarea banilor  este o prioritate pe agenda publică”
Ana Birchall dă frisoane marilor infractori. „Recuperarea banilor  este o prioritate pe agenda publică”

Ana Birchall dă frisoane marilor infractori. „Recuperarea banilor  este o prioritate pe agenda publică”

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat, joi, că recuperarea prejudiciilor şi a produsului infracţiunii reprezintă o prioritate pentru agenda publică.

Joi a fost prima zi a conferinţei cu tema „Consolidarea şi eficientizarea sistemului naţional de recuperare a creanţelor provenite din infracţiuni„ organizată în cadrul unui proiect implementat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , în parteneriat cu Agenţia Naţională de administrare a Bunurilor Indisponibilizate, din structura Ministerului Justiţiei.

Problema recuperării prejudiciilor este intens discutată în ultimii ani, după ce statul a reuşit să recupereze sume mici în marile dosare de corupţie, cum sunt cazurile privatizarii ICA – Dan Voiculescu, Rompetrol – Dinu Patriciu, Hidroelectrica – Codrut Sereş, sau cazurile devalizarii RAFO – Marian Iancu şi Ovidiu Tender.

 

„Recuperarea prejudiciilor si a produsului infractiunii reprezinta o prioritate pentru agenda publica, costul criminalitatii fiind resimtit de cetateni si reflectat inclusiv in modul in care este perceput sistemul judiciar, în ansamblu sau. De aceea, recuperarea fiecarui leu furat statului roman trebuie sa fie o prioritate” a spus Ana Birchall la deschiderea lucrărilor conferinţei

De asemenea, ministrul a precizat că trebuie luate măsuri în legătură cu confiscarea specială sau extinsă: „fie că vorbim de convenţiile ONU privind corupţia sau criminalitatea transfrontalieră, fie de cele ale Consiliului Europei, ori de regulamentele şi directivele europene”.

„În baza concluziilor acestui eveniment, Ministerul Justiţiei, prin ANABI, va iniţia consultări cu toţi partenerii instituţionali în vederea promovarii şi aprobării unui cadru strategic unitar privind recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni”, a spus în încheiere ministrul Justiţiei, Ana Birchall, potrivit wall-street.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: