Evenimentul ZileiInternationalAmericanii le-au dat chinezilor o lovitură sub centură. Reacții vehemente venite de la Beijing după decizia Casei Albe

Americanii le-au dat chinezilor o lovitură sub centură. Reacții vehemente venite de la Beijing după decizia Casei Albe

Americanii le-au dat chinezilor o lovitură sub centură. Reacții vehemente venite de la Beijing după decizia Casei Albe
Reprezentanții diplomației din Statele Unite ale Americii au decis că vor boicota Jocurile Olimpice de iarnă găzduite anul viitor de capitala Chinei, Beijing.

Oficialii din Statele Unite ale Americii (SUA) au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă ce vor fi găzduite de capitala Chinei, Beijing din 2022. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat redactat de biroul e presă de la Casa Albă.

Niciun diplomat din America nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Statele Unite nu vor trimite niciun reprezentant diplomatic la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă de la Beijing din 2022 din cauza „genocidului în curs şi a crimelor împotriva umanităţii în Xinjiang”, a precizat Casa Albă, conform Agerpres.

Fiind prezentă, „reprezentanţa diplomatică americană ar trata aceste Jocuri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în pofida încălcărilor flagrante ale drepturilor omului şi a atrocităţilor Chinei în Xinjiang. Şi pur şi simplu nu putem face aceasta”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a declarat în luna noiembrie că ia în considerare un astfel de boicot diplomatic pentru a protesta împotriva bilanţului negativ al Chinei în materie de drepturile omului, inclusiv pentru ceea ce Washingtonul califică drept un genocid împotriva unei minorităţi musulmane.

Chinezii au reacționat vehement atunci când au aflat anunțul făcut de la Casa Albă

Politicienii americani ar trebui să înceteze să facă apel la un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing pentru a evita să afecteze relaţiile bilaterale, iar China va lua „contramăsuri” dacă va fi necesar, a precizat luni Ministerul Afacerilor Externe chinez, mai spune sursa citată.

Săptămâna trecută, Kurt Campbell, coordonatorul Casei Albe din India Pacific, în observații adresate Institutului Lowy din Sydney, a criticat tacticile dure ale Beijingului în regiune. Prezentând China ca pe o țară din ce în ce mai beligerantă și hotărâtă să-și impună voința în străinătate, Kurt Campbell a spus că Beijingul s-a angajat într-un „război economic cu adevărat spectaculos, îndreptat împotriva Australiei”.


Accesează: